Šahisti Elektroprivrede maksimalni nakon dva kola

Pobjednici Premijer lige Crne Gore, predstavljaju Crnu Goru na ovogodišnjem Kupu evropskih šampiona

3115 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Šahovski klub Elektroprivreda
Foto: Šahovski klub Elektroprivreda

Nakon dva kola na Kupu evropskih šampiona u Vrnjačkoj Banji, šahisti nikšićke Elektroprivrede imaju maksimalan učinak.

Nikšićki sastav je u prvom kolu savladao njemačku ekipu Mulhejm Norda sa maksimalnih 6-0, te na sjajan način otvorio nastup.

U drugom kolu, koje je u toku, njihov protivnik je bio danski Nordkaloten, a nikšićki sastav je upisao pobjedu rezultatom 4-2. Sigurni su bili Nikita Petrov i Vuk Miletić, dok su preostale partije okončane remijima.

Pobjednici Premijer lige Crne Gore, predstavljaju Crnu Goru na ovogodišnjem Kupu evropskih šampiona.

Boje Elektroprivrede brane standardni članovi kluba, koje predvodi reprezentativni velemajstorski trio: Denis Kadrić, Nikita Petrov i Luka Drašković. Kao pojačanje za Kup šampiona, Elektroprivredi se pridružio reprezentativac, internacionalni majstor Aleksandar Tomić, a u sastavu su i standardni članovi nikšićke ekipe: internacionalni majstor Marko Krivokapić, fide majstori Jovan Milović i Božidar Kisić, te Vuk Miletić.

Sjutra je na programu treće kolo u kome će Elektroprivreda, gotovo sigurno, imati za protivnika neku od najboljih evropskih ekipa.

Ovogodišnje izdanje Evropskog kupa šampiona okupilo je 84 ekipe u muškoj i 18 ekipa u ženskoj konkurenciji, a Elektroprivreda, na samom startu, zauzima 17. poziciju po početnom rejtingu.

Bonus video: