Kup evropskih šampiona: Elektroprivreda nakon četiri kola ima tri pobjede

Preostala su još tri kola, a u petom kolu, koje je na programu sjutra, Elektroprivredu očekuje veliki izazov, duel sa jednim od prvih favorita takmičenja, ekipom Tajfuna iz Ljubljane

3400 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Šahovski klub Elektroprivreda
Foto: Šahovski klub Elektroprivreda

Šahisti nikšićke Elektroprivrede nastavili su sa sjajnim igrama na Kupu evropskih šampiona koji se održava u Vrnjačkoj Banji. Aktuelni šampioni Crne Gore nakon četiri kola imaju tri pobjede i nalaze se u gornjem dijelu tabele, tačnije na diobi od 7. do 22. mjesta.

Nakon dvije startne pobjede, Elektroprivreda je u trećem kolu tijesno poražena 3,5 - 2,5 od mađarske ekipe Sentimento Ajke, sedmog nosioca u izuzetno zanimljivom meču. Pet duela je nakon velike borbe okončano remijima, a prevagu je donio Bence Korpa, koji je savladao Božidara Kisića.

U četvrtom kolu Elektroprivreda je savladala De Sprenger Echternach iz Luksemburga sa 4,5-1,5.

Sigurni su bili Denis Kadrić, Luka Drašković, Marko Krivokapić i Božidar Kisić, dok je remizirao Nikita Petrov. Jedini poraz u duelu četvrtog kola, pretrpio je Aleksandar Tomić. Posebno se izdvaja pobjeda Božidara Kisića koji je u inspirativnom napadu nadigrao internacionalnog majstora Majkla Hamesa.

Božidar Kisić
Božidar Kisićfoto: Šahovski klub Elektroprivreda

Velemajstorski, reprezentativni trio: Denis Kadrić, Nikita Petrov i Luka Drašković na sjajan način predvode ekipu, a imaju po tri poena u četiri odigrana kola, dok su Aleksandar Tomić, Marko Krivokapić, Božidar Kisić i Vuk Miletić skoru ekipe doprinijeli sa po dva poena. Tomić je igrao sve četiri partije, Krivokapić i Kisić po tri, dok je Miletić odigrao dvije partije.

Preostala su još tri kola, a u petom kolu, koje je na programu sjutra, Elektroprivredu očekuje veliki izazov, duel sa jednim od prvih favorita takmičenja, ekipom Tajfuna iz Ljubljane, koja ima prosječni rejting od 2648 poena.

Bonus video: