Dušan Simonović ili Katarina Bulatović - ko će naredne četiri godine voditi COK?

Ako sve bude kako je planirano, odgovor na to pitanje dobiće se u petak nakon Izborne skupštine COK-a čiji je početak zakazan u podne

5215 pregleda 36 reakcija 36 komentar(a)
Foto: COK
Foto: COK

Ko će naredne četiri godine biti u fotelji predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta?

Ako sve bude kako je planirano, odgovor na to pitanje dobiće se u petak nakon Izborne skupštine COK-a čiji je početak zakazan u podne.

I zatvorena je za javnost, kako je objavljenog iz Sekretarijata COK-a.

Dušan Simonović ili Katarina Bulatović - to je dilema pred sjutrašnju sjednicu koja će se iza zatvorenih vrata održati u Sportsko-kulturnom centru Univerziteta Crne Gore.

Simonović i Bulatovićeva su do juče bili saradnici - predsjednik i sportska direktorica.

Sada su na suprotstavljenim stranama, a nakon sjutrašnje Izborne skupštine je jasno da u novom „sazivu” mjesta ima samo za jedno od njih dvoje...

„Obavještavamo vas da će Izborna skupština Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK), koja će biti održana 25. oktobra 2024. godine, biti zatvorena za javnost i medije”, saopšteno je iz Sekretarijata COK-a.

„Nakon završetka sjednice, PR služba Crnogorskog olimpijskog komiteta dostaviće zvanično saopštenje sa ključnim informacijama i odlukama donesenim tokom sjednice. Takođe, javnosti će se oko 14 časova, odnosno nakon završetka sjednice, obratiti novoizabrani predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta”, dodaje se u informaciji koja je dostavljena medijima.

Dugogodišnjeg prvog čovjeka krovne institucije našeg sporta je kandidovalo osam nacionalnih saveza, a iza legendarne rukometašice su stala tri - Košarkaški, Rukometni i Stonoteniski savez.

Skupština Olimpijskog komiteta broji 52 delegata. Od njih 36 ima pravo glasa u izboru za predsjednika ili u ovom slučaju predsjednicu - po dva iz saveza iz olimpijskih sportova, te iz Kluba crnogorskih olimpijaca i sportista koje među sobom izaberu članovi Sportske komisije.

Simonović je na čelu COK-a od 2003. godine, i od tada je samo jednom imao protivkandidata - 2008, i to proslavljenog džudistu Dragomira Bečanovića, koji je povukao kandidaturu neposredno pred početak izborne skupštine.

Kaća Bulatović je legenda našeg sporta, sa ženskom rukometnom reprezentacijom je u Londonu 2012. osvojila srebro, jedino olimpijsko odličje do sada koje je stiglo u Crnu Goru. Na mjestu direktorice COK-a je od oktobra 2022. godine.

Bonus video: