Elektroprivreda protiv Perfekta za ulazak među deset najboljih

Sedmo kolo na programu je sjutra od 14h

3897 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Šahovski klub Elektroprivreda
Foto: Šahovski klub Elektroprivreda

Šahisti nikšićke Elektroprivrede nastavili su sa odličnim igrama na Kupu šampiona u Vrnjačkoj Banji. Danas su u šestom kolu savladali njemački Sankt Pauli i uoči poslednjeg kola nalaze se na diobi od 12. do 24. mjesta u konkurenciji 84 ekipe, tačnije na 16. poziciji.

Preostalo je još jedno kolo, a Elektroprivreda će sjutra (14) za protivnika imati moldavski Perfekt. U ovaj duel aktuelni šampioni Crne Gore ulaze kao blagi favoriti, a gotovo sigurno eventualna pobjeda bi naš sastav odvela u 10 najboljih klubova Evrope.

Nikšićki sastav u petom kolu poražen je od Tajfuna iz Ljubljane, jednog od favorita takmičenja u izuzetno zanimljivom meču. Denis Kadrić, čelna tabla Elektroprivrede i naše reprezentacije, nadigrao je prvu tablu Tajfuna i reprezentacije Srbije, Aleksandra Predkea, dok je remijem okončana partija Nikite Petrova i Nodirbeka Jakuboeva. Marko Krivokapić je nadigrao Anta Brkića, ali je partija završena remijem, dok su Luka Drašković, Aleksandar Tomić i Vuk Miletić poraženi uprkos perspektivnim pozicijama.

Marko Krivokapić
Marko Krivokapićfoto: Šahovski klub Elektroprivreda

Poraz nije demoralisao Nikšićane, pa su u šestom kolu sa 5-1 nadigrali Sankt Pauli. Sigurni su bili: Nikita Petrov, Luka Drašković, Božidar Kisić i Marko Krivokapić, koji blista na ovom turniru i uprkos dužoj pauzi, pokazuje zašto je bio član reprezentacije Srbije i Crne Gore 2006. godine i jedan od najperspektivnijih crnogorskih šahista. Remizirali su Denis Kadrić i Aleksandar Tomić.

Sedmo kolo na programu je sjutra od 14h.

Bonus video: