Maratonac velikog srca

Crnogorski atletičar Momčilo Pejović trčao humanitarni maraton od Cetinja do Podgorice za pomoć Luki Grgureviću
1041 pregleda 0 komentar(a)
Momčilo Pejović
Momčilo Pejović

Crnogorski atletičar Momčilo-Momo Pejović pridružio se akciji za pomoć u liječenju mladog Luke Grgurevića iz Herceg Novog, koji boluje od cerebralne paralize.

Pejović je u subotu istrčao humanitarni maraton od Cetinja do Podgorice, i to sa brojem humanitarnog SMS-a za pomoć bolesnom dječaku.

- Pošaljimo broj 23 na humanitarnu liniju 14543. Budimo ljudi, budimo jedinstveni, budimo odgovorni jedni prema drugima. Cilj mi je da motivišem građane da pokažu ljudskost, da doniraju po euro, jer svaki euro znači mnogo toj djeci - kazao je Pejović.

Luka je rođen u oktobru 2009. godine, a 2012. mu je dijagnostikovana cerebralna paraliza. Za njegov put u Sjedinjene Američke Države, na liječenje u dječijoj bolnici u Sent Luisu, potrebno je oko 44 hiljade eura, a do sada je, kako je kazao Pejović, sakupljeno malo manje od polovine te sume.

Ovaj maratonac velikog srca već je nekoliko puta trčao od Podgorice do Cetinja, ili od Nikšića do Podgorice, kako bi skrenuo pažnju i pozvao ljude da pomognu u liječenju oboljele djece. Na listi njegovih humanih akcija su i maratoni za Milenu Bečanović, Mašu Baošić, Anesu Pejčinović i Ilinu Raonić.

Bonus video: