Krim slavio u "Morači"

"Plave", koje su igrale bez ljetošnjih pojačanja Kamile Dalbi i Kristine Neagu, a u većem dijelu utakmice i bez Dragane Cvijić (stomačni problemi), nijednom nisu vodile
62 pregleda 2 komentar(a)
Jelena Despotović, Foto: Savo Prelević
Jelena Despotović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.09.2013. 13:01h

Istorija se ponovila - u prvom meču pred svojim navijačima u novoj sezoni Regionalne lige, rukometašice Budućnosti su poražene sa 26:22. Prošle godine, istovjetnim rezultatom je u Baru slavila Podravka, a juče je to u „Morači” uradio Krim.

Duel prvaka Crne Gore i Slovenije nije ponudio maltene nikakva rezultatska uzbuđenja. Budućnost, čije su igračice djelovale umorno i iscrpljeno nakon mini priprema, samo su jednom uspjele da izjednače, i to na 1:1.

Sve nakon toga bilo je u znaku izabranica bivšeg trenera Podgoričanki Tonea Tiselja, koje su u 22. minutu prvi put stigle do plus četiri (11:7).

Budućnost, za koju nisu igrala ljetošnja pojačanja Kamila Dalbi i Kristina Neagu, a u većem dijelu ni Dragana Cvijić (stomačni problemi), u 35. minutu je prišla na 14:13 i natjerala Tiselja da pozoive tajm-aut.

Slovenke su odlično reagovale i serijom 5:0 riješile sve dileme. Tako su se osvetile za više nego ubjedljiv poraz (23:12) osam dana ranije na turniru „Josip Samardžija Bepo” u Koprivnici.

Najefikasnija u domaćem timu bila je Radmila Petrović sa šest golova, a Majda Mehmedović i Katarina Ježić su dodale po četiri. Andrea Penezić je bila najbolja u redovima Krima sa devet pogodaka, a dva puta se u listu strijelaca upisala dojučerašnja igračica Budućnosti, Anđela Bulatović.

„Vidjelo se šta ne bi smjelo da se radi i kako bi djevojke trebalo da se ponašaju da bi mogle da pobijede vrhunsku ekipu kao što je Krim. Slovenke su u ovom sastavu za minimum 50 odsto bolje od ekipe Budućnosti koja je danas igrala”.

„I prošle godine smo ušli u Regionalnu ligu iz priprema, a odnos i greške koje su se dešavale su možda i posljedica tog ubjedljivog trijumfa u Koprivnici. Sve je ovo dobra škola”, rekao je Dragan Adžić, koji je nakon utakmice odmah održao sastanak sa igračicama, pa se tek onda obratio medijima.

Budućnost - Krim 22:26 (9:13)

Podgorica - Dvorana "Morača". Gledalaca: 400. Sudije: Načevski i Nikolov (Makedonija). Sedmerci: Budućnost 3 (3), Krim 5 (4). Isključenja: Krim 4 minuta.

Budućnost: Voltering (sedmerac), M. Vukčević (dvije odbrane), Žderić (četiri odbrane), Petrović 6 (1), Neagu, Mugoša, O. Vukčević, Nikitina 1, Božović, Gjorgijevska 2, Ježić 4, Cvijić 1, Mehmedović 4, Despotović, Bizdra 2, Knežević 2 (2).

Krim: Stefanišin, Tolnai (12 odbrana), Piedade 1, Verc, Mavsar 2, Bulatović 2, Lazović 3, Torstenson, Irman 3, Penezić 9, Krpež 5 (4), Zrnec 1, Manea, Vizitiu.

Bonus video: