Budućnost sjutra protiv Krima

"Krim je odlična ekipa sa dobrim trenerom, ali potrudićemo se da odigramo na isti način kao i u duelu u Koprivnici i dođemo do pobjede", kaže Milena Knežević
62 pregleda 2 komentar(a)
Milena Knežević, Foto: Zoran Đurić
Milena Knežević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.09.2013. 15:55h

Nakon laganog zadatka na startu, u gostima protiv slovenačkog Zagorja (25:21), rukometašice Budućnosti sjutra u “Morači“ (12.30 časova) očekuje prvi pravi ispit u Regionalnoj ligi – u goste im stiže Krim, koji je na startu bio ubjedljiv protiv Metalurga (33:17).

Izabranice Dragana Adžića su ljetos već jednom ukrstile koplja sa prvakom Slovenije, koji sa klupe vodi bivši trener Budućnosti i crnogorske reprezentacije Tone Tiselj, i u čijim redovima od ove sezone nastupa Anđela Bulatović, dijete podgoričkog kluba. Na turniru ''Josip Samaržija Bepo'' u Koprivnici, Budućnost je neočekivano lako i ubjedljivo deklasirala Krim 23:12. Teško je očekivati tako veliku razliku i u nedjelju protiv jedne od najboljih evropskih ekipa…

“Sigurno je da očekujemo težu utakmicu protiv Krima nego što je bila ona koju smo odigrali na turniru u Koprivnici. To ističem zbog toga što protiv Krima igramo po završetku naših mini priprema, pa će biti prisutan i veći umor. Krim je odlična ekipa sa dobrim trenerom, ali potrudićemo se da odigramo na isti način kao i u duelu u Koprivnici i dođemo do pobjede", kaže Milena Knežević.

Protiv Krima, Adžić neće moći da računa na desnog beka, Dankinju Kamilu Dalbi, koja se još oporavlja od povrede koju je doživjela na treningu uoči turnira u Koprivnici.

“Svaki naredni meč nam je veoma važan, pa tako i ovaj jer nam je ovo jedini način da se dobro pripremimo za Ligu šampiona. Imamo dosta novih igračica, važno nam je da se sve što prije i što bolje uklope u naš sistem i principe. Za sad je to iz utakmice u utakmicu bilo sve bolje. Nadamo se da ćemo tim tempom nastaviti i u utakmici protiv Krima. Uvijek nam je bila važna igra u odbrani, a tako je i ove sezone. Na tome ćemo graditi našu igru i nastaviti kao i ovih godina da pokazujemo veliku borbenost po čemu smo i prepoznatljive”, dodala je Milena Knežević.

Krim je danas, na početku crnogorske turneje, savladao Danilovgrad 38:16.

Bonus video: