Rakčević produžio ugovor sa Metalurgom do 2015.

"Srećan sam i zadovoljan zbog novog ugovora. Pošto sam sebe pronašao u toj priči, sa velikim zadovoljstvom sam produžio ugovor", kaže za „Vijesti“ Rakčević
1 komentar(a)
Mladen Rakčević, Foto: Rkmetalurg.mk
Mladen Rakčević, Foto: Rkmetalurg.mk
Ažurirano: 21.03.2013. 14:09h

Metalurg je na pragu istorijskog plasmana u četvrtfinale Lige šampiona, ali u makedonskom klubu već misle na narednu sezonu, u kojoj žele da ostanu u evropskom vrhu.

Na tom putu je, prvenstveno, važno sačuvati ovogodišnju ekipu na okupu, pa su u skopskom klubu krenuli od najboljih i najbitnijih igrača – pivot crnogorske reprezentacije Mladen Rakčević danas je stavio paraf na novi dvogodišnji ugovor. Stameni Cetinjanin, bivši igrač Lovćena, Vardara i Kolubare, u Metalurgu je od 2010. godine, kada je stigao na lični poziv legendarnog trenera Lina Červara...

"Srećan sam i zadovoljan zbog novog ugovora. Evo već osam godina sam već u Makedoniji, prvo u Vardaru a onda i Metalurgu, i meni je bilo važno i da je klub zadovoljan sa mnom. Da je, zaista, tako, govori i to da su mi umjesto jednogodišnjeg, ponudili dvogodišnji ugovor. Pošto sam sebe pronašao u toj priči, sa velikim zadovoljstvom sam produžio ugovor", kaže za „Vijesti“ Rakčević.

Osim što mu je lijepo u Metalugu i Skoplju, gdje se, kako kaže, osjeća kao kod kuće, za nastavak saradnje su bile važne i ambicije kluba.

"Ove godine Metalurg postiže zapažene rezultate i na evropskoj sceni, a nadam se da ćemo, samo nas povrede zaobiđu, svi zajedno u nove pobjede, u nove uspjehe. Ambicije kluba su da i u naredne dvije sezone, možda i četiri, ide na najviše što nama bude moguće. Nadam se ako ne i više, da ćemo onda makar postizati u naredne dvije godine postizati rezultate kao ove sezone".

"Gro ekipe će ostati na okupu, uz neka pojačanja, koja će biti poznata kroz mjesec dana", dodaje Rakčević, koji se početkom ove sezone uspješno vratio na teren nakon teške povrede i operacije koljena, i pauze od sedam i po mjeseci.

Metalurg u subotu u Skoplju dočekuje Dinamo iz Minska (u čijim redovima igraju crnogorski reprezentativci Rade Mijatović i Vasko Ševaljević), u revanšu osmine finala Lige šampiona. Skopljanci su slavili u Bjelorusiji 26:23, u meču u kojem je Rakčević postigao sedam golova iz isto toliko šuteva.

"Ne čeka nas lako posao, kako bi neko, možda, mogao da pomisli nakon pobjede u prvom meču, naprotiv. Dinamo je jako dobra ekipa, u koju je puno uloženo. Oni su pod velikim opterećenjem igrali prvu utakmicu kod kuće, a u Skoplje stižu bez tog opterećenja, jer više nemaju šta da izgube. Vjerovatno će biti spremni da rizikuju, da igraju na sve ili ništa. Mi smo spremni na to, čvrsto stojimo nogama na zemlji, i čekamo taj revanš".

"Svih 7.000 karata je planulo bukvalno za tri sata, biće paklena atmosfera, kao, možda, nikad do sada, iako smo uvijek imali ekstra podršku naših navijača. Nadam se da ćemo maksimalno odraditi tih 60 minuta, i na kraju se radovati najvećem uspjehu makedonskog muškog klupskog rukometa", zaključio je Rakčević, koji je ove sezone postigao 35 golova u Ligi šampiona, što mu je rekord karijere.

Bonus video: