Popović: Sanjala sam da sa trofejom Lige šampiona i olimpijskom medaljom završim karijeru

"Šta reći za nekog ko u jednoj godini osvoji Ligu šampiona, olimpijsko srebro i titulu prvaka Evrope. To je uspjeh vrijedan poštovanja, ne samo za Crnu Goru, već i za mnogo veće i rukometno jače države", kaže Bojana
120 pregleda 5 komentar(a)
Bojana Popović, Foto: Boris Pejović
Bojana Popović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.01.2013. 16:20h

Najbolja crnogorska rukometašica Bojana Popović kazala je da je sanjala da karijeru završili sa trofejom Lige šampiona u dresu Budućnosti i olimpijskom medaljom, navodeći da kada je odlučila da se povuče nijednog trenutka nije razmišljala da promijeni odluku.

Po mnogima najbolja rukometašica svijeta u posljednjih deset godina kazala je da je odluku donijela nakon što je ispunila sve što je željela i pred sobom nije imala postavljen nijedan cilj.

"Sanjala sam da sa trofejom Lige šampiona i olimpijskom medaljom završim karijeru. Plan mi je bio takav, ne bi ništa mijenjala. Zadovoljna sam šta sam u karijeri uradila, nema šta dalje, nemam nijedan dalji motiv, kazala je Popović agenciji MINA.

Ona je naglasila da je srećna što nakon odluke o povlačenju nije poželjela da istrči na teren.

"Ne borim se sa tim problemima da imam želju, a da sam odlučila da ne igram. Ta odluka je i dalje u mom mozgu i nijesam nijednog trenutka dobila želju da uskočim u teren da igram. Zadovoljna sam novom ulogom", rekla je Popović.

Ona je kazala da nikada neće zaboraviti finalne utakmice sa Đerom, atmosferu u revanšu i trofej.

"Utakmica u Vespremu protiv Đera jedna je od onih koja se igraju jednom ili dva puta u životu. Meni je ostala u sjećanju jer smo mogli da izgubimo titulu. Uspjeli smo da se vratimo u meč i u Morači osvojimo titulu. Bio je to zaista fantastičan, uzbudljiv meč", kazala je Popović.

Ona je naglasila da će te duele pamtiti po lijepom, po godini koja je bila divna, istorijska za crnogorski rukomet.

Prema njenim riječima, crnogorski ženski rukomet u 2012. godini ostvario je veliki rezultat.

"Šta reći za nekog ko u jednoj godini osvoji Ligu šampiona, olimpijsko srebro i titulu prvaka Evrope. To je uspjeh vrijedan poštovanja, ne samo za Crnu Goru, već i za mnogo veće i rukometno jače države", kazala je Popović.

Ona smatra da su želja i karakter crnogorskih rukometašica bili odlučujući faktor na Evropskom prvenstvu (EP) u Srbiji.

"Djevojke su pokazale da ih karakter nije napustio ni poslije OI, kao ni želja za dokazivanjem, uz mlađe snage koje su timu donijele svježinu. Zahvaljujući tome iznijele smo EP na najbolji način", rekla je Popović.

Ona je istakla da su njene doskorašnje saigračice pokazale da za budućnost crnogorskog ženskog rukometa ne treba brinuti.

"Kada čovjek osjeti takve stvari onda počinje da se ne plaši za budućnost, jer imamo mlade djevojke pred kojima je velika karijera. One što su sada naučile biće im veliko iskustvo i neće biti problema".

Ona je, komentarišući rezultate Budućnosti ove sezone, podsjetila da podgorički tim izmijenio sastav i da ima dosta mladih rukometašica, ali da i u tom sastavom ne da na sebe.

"Prvi dio Lige šampiona je malo lakši, ekipe su slabije, ali kada se uđe u Glavnu rundu biće teže. Ekipe su puno jače i biće im napornije. Iskreno vjerujem da, nakon EP, u njima postoji snaga i energija da mogu da se bore sa svim ekipama koje su pokupovale sve što vrijedi. Nadam se da će i drugi dio sezone biti uspješan", kazala je Popović.

Ona je kazala da je zadovoljna funkcijom sportskog direktora u klubu i da je uvjerena da će i u toj ulozi biti jednako uspješna kao i na terenu.

Popović je nakon Olimpijskih igara u Londonu završila je igračku karijeru, u kojoj je šest puta bila klupski prvak Evrope.

Prošle godine predvodila je Budućnost do trofeja Lige šampiona, a sa Crnom Gorom osvojila je srebrnu medalju na Igrama u Londonu.

Dobitnik je prestižne nagrade "19. decembar", a proglašena je i za sportistu Podgorice.

Sa saigračicom iz Budućnosti i crnogorske reprezentacije proglašena je za sportistu godine, u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Bonus video: