Kad ni dominacija ne prija

Ovo je, ipak, bila turbulentna sezona za crnogorskog prvaka - ne samo u novčanom smislu, već i u kadrovskom, jer je, praktično usred sezone, sa klupe otišao Pero Milošević...
0 komentar(a)
Rukometaši Lovćena, Foto: Vesko Belojević
Rukometaši Lovćena, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 24.12.2012. 18:45h

U sjenci crnogorske rukometne svjetske senzacije i uz konstantne novčane probleme, naš najstariji rukometni klub - Lovćen sa Cetinja, uspio je da ove godine stvori odličan tim, koji je harao domaćom rukometnom scenom, a u regionalnoj ligi nije bio nikome lagan protivnik.

Ovo je, ipak, bila turbulentna sezona za crnogorskog prvaka - ne samo u novčanom smislu, već i u kadrovskom, jer je, praktično usred sezone, sa klupe otišao Pero Milošević, a na njegovo mjesto došao Zoran Abramović. Cetinjani su, i pored toga, u domaćem prvenstvu bili nezaustavljivi.

Lijevi bek Lovćena, Marko Drašković, zadovoljan je onim što je njegova ekipa postigla do sada, i nada se da će i u nastavku sezone pokazati isti kvalitet.

"U ovom dijelu prvenstva odigrali smo osam utakmica, i sve riješili u svoju korist. Ne tako rijetko i sa ogromnom gol razlikom u odnosu na protivnika. Vrijedno smo trenirali i radili, i zato rezultati nijesu izostali. Mislim da smo već sada odradili veći dio posla, kada je riječ o osvajanju titule. Moram da kažem, bez želje da uvrijedim bilo koga, da u domaćoj ligi ove godine nismo imali dostojnog rivala. Ne smatram, ipak, da je to dobro, ni za nas, ni za crnogorski rukomet, jer bez makar dva derbija u ligi teško da možemo govoriti o kvalitenim utakmicama", kaže Drašković.

Nedostatak "pravih" utakmica na domaćoj sceni Cetinjani su donekle nadoknadili učešćem u regionalnoj SEHA ligi.

I dok je nakon završetka prošle sezone nezvanično proglašen za najprijatnije iznenađenje lige, Lovćen je u ovoj godini pokazao da sve te pobjede nisu bile tek puka slučajnost.

"Utakmice u SEHA ligi su već nešto drugo. Tu su dueli sa ekipama koje igraju Ligu šampiona i, sasvim sigurno, te utakmice su uticale na naš kvalitet igre. Poput prošle sezone, i ove godine smo pokazali da nikome nijesmo lagan protivnik. Gotovo smo nepobjedivi pred domaćom publikom. Samo jedan bod odnio nam je Meškov, a pali su klubovi poput Tatrana, Vardara i Nekse", ističe lijevi bek Lovćena.

Aktuelni prvak Crne Gore trenutno se nalazi na petoj poziciji u regionalnoj ligi i ravnopravno konkuriše u borbi za fajnl-for. Trebalo bi, ipak, imati na umu, da Cetinjane u nastavku regionalnog takmičenja očekuju veoma teška gostovanja.

Ako želi da nastavi sa dobrim rezultatima, uprava bi morala da zadrži ekipu na okupu, a to umnogome zavisi od finansija...

Daskalovski u Vardaru

Lovćen je već ostao bez jednog veoma važnog igrača - golman Zlatko Daskaloski u subotu protiv Mojkovca se oprostio od dresa Cetinjana.

Sjajni čuvar mreže je odlučio da karijeru nastavi u Vardaru, odakle je i stigao u crnogorsku prijestonicu.

Očigledno je uprava makedonskog vicešampiona shvatila da nije trebalo da ga pusti ni prvi put...

Bonus video: