Dijana Golubić u Budućnosti?

Iako je nakon odlaska Jovanke Radičević bilo najava da će veću šansu dobiti Radmila Miljanić (iz Bisera dovedena Željka Nikolić kao alternativa), u Budućnosti su se očito predomislili
123 pregleda 0 komentar(a)
Golubić, Foto: Www.ehf-euro.com
Golubić, Foto: Www.ehf-euro.com
Ažurirano: 19.06.2011. 00:28h

ŽRK Budućnost dovodi još jedno pojačanje - ugovor sa crnogorskim prvakom uskoro bi trebalo da potpiše Dijana Golubić. Tu informaciju je juče bilo nemoguće potvrditi, ali izvori u Hrvatskoj govore da je dogovor jako blizu.

Ukoliko 27-godišnja Zagrepčanka dođe u Podgoricu, na poziciji desnog krila bi naslijedila Jovanku Radičević. Iako je nakon odlaska dugogodišnje članice prve postave u mađarski Đer bilo najava da će veću šansu dobiti Radmila Miljanić (iz Bisera dovedena Željka Nikolić kao alternativa), u Budućnosti su se očito predomislili.

Golubićeva je karijeru počela u zagrebačkom Krašu, a potom igrala u dva najjača hrvatska kluba - Lokomotivi i Podravci. Od 2006. do 2009. je bila u Krimu, a najbolje partije pružala je u posljednjoj sezoni, kada je postigla 55 golova na 11 nastupa u Ligi šampiona.

U posljednje dvije godine igrala je za danski Esbjerg, koji je napustila po isteku ugovora, iako je imala ponudu da produži saradnju. Prvi je kontaktirao bivši hrvatski selektor Zdravko Zovko, koji je preuzeo rusku Zvezdu Zvenigorod, ali se poziv kluba koji želi titulu prvaka Evrope ne odbija...

Ona će biti šesto pojačanje najtrofejnijeg crnogorskog kluba - u Budućnost se vratila Maja Savić, a stigle su golmanka njemačkog nacionalnog tima Klara Voltering, srpske reprezentativke Dragana Cvijić i Dijana Števin, dok je iz Bisera sa pozajmice vraćena mlada Željka Nikolić.

Golubićeva je standardna hrvatska reprezentativka, a na Evropskom prvenstvu je u pobjedi „vatrenih” nad Crnom Gorom (29:28) postigla četiri gola.

Bonus video: