Gorgijevska na skeneru Budućnosti

Mlada ljevoruka igračica je blistala u Podgorici prije devet dana, kada je u porazu svog tima (33:24) osam puta zatresla mrežu „plavih”
71 pregleda 0 komentar(a)
Gorgijevska, Foto: Www.rkmetalurg.mk
Gorgijevska, Foto: Www.rkmetalurg.mk
Ažurirano: 19.05.2011. 00:28h

U želji da ojača ekipu pred narednu sezonu, uprava Budućnost očajnički traži desnog beka. Izbor je pao na Elenu Gorgijevsku - 21-godišnja Makedonka je na skeneru podgoričkog kluba, koji čini sve što može da je dovede.

Zasada, međutim, ti napori ne daju rezultat, jer Metalurg ne želi da pusti svoju najbolju igračicu. Djevojka koja je rođena u Strugi 27. marta 1990. godine igra fenomenalno u finišu sezone i najzaslužnija je što je klub iz Skoplja zauzeo 3. mjesto u regularnom dijelu Regionalne lige

Gorgijevska je, naime, postigla 10 golova u prekjučerašnjoj pobjedi nad Zaječarom (32:27). Time je Metalurg osigurao 3. poziciju i izbjegao upravo duel protiv Budućnosti na startu finalnog turnira, koji se u Zaječaru igra u subotu i nedjelju.

Mlada ljevoruka igračica je blistala i u Podgorici prije devet dana, kada je u porazu svog tima (33:24) osam puta zatresla mrežu „plavih”. Uzgred, u meču Makedonije i Crne Gore na turniru u Skoplju je pet puta bila precizna, što je bilo više nego dovoljno da stigne poziv iz najtrofejnijeg crnogorskog kluba.

Ukoliko, ipak, ne dovedu Gorgijevsku, u upravi Budućnosti imaju spremnu zamjenu. Sa Dijanom Števin, bekom Zaječara, dogovoreno je sve, ali bi ta saradnja bila ozvaničena samo ukoliko ne stigne pojačanje iz Skoplja.

Sa druge strane, od dolaska druge srpske reprezentativke Jelene Trifunović nema ništa. Kako nezvanično saznajemo, 19-godišnjem lijevom beku Jagodine nisu odgovarali uslovi koje je Budućnost ponudila.

Bonus video: