Stojanović i Gumerzbah idu u Norvešku

Gumerzbah, u čijim redovima brani sada već bivši golman crnogorske reprezentacije Goran Stojanović, u četvrtfinalu Kupa kupova igraće protiv norveškog Elveruma,
119 pregleda 0 komentar(a)
Goran Stojanović, Foto: Www.vfl-gummersbach.de
Goran Stojanović, Foto: Www.vfl-gummersbach.de
Ažurirano: 01.03.2011. 16:40h

Eliminacijom Rudara u osmini finala Čelendž kupa od rumunske Štince, Crna Gora je ostala bez predstavnika na evropskoj sceni u muškoj konkurenciji (kod dama čast brani Budućnost u Ligi šampiona). Četvrtfinale, međutim, neće proteći bez crnogorskih igrača i trenera.

Gumerzbah, u čijim redovima brani sada već bivši golman crnogorske reprezentacije Goran Stojanović, koji na ljeto prelazi u redove Rajn Nekar Levena, u četvrtfinalu Kupa kupova igraće protiv norveškog Elveruma, epilog je današnjeg žrijeba u Beču, u sjedištu Evropske rukometne federacije.Gumerzbah brani trofej u ovom takmičenju osvojen prošle godine.

U istom takmičenju težak posao očekuje Pera Miloševića, prvog selektora crnogorske muške reprezentacije od obnavljanja nezavisnosti, i njegov Vardar, koji je za rivala dobio rumunske Rešice. Osim Miloševića, u ekipi Vardara igraju i dvojica crnogorskih reprezentativaca, Žarko Pejović i Nemanja Grbović, kojih, istina, nema već neko vrijeme na spisku selektora Miodraga-Miška Popovića.

U Kupu kupova za plasman u polufinale boriće se i Vasko Ševaljević, bivši bek Lovćena, čija će španska Amaja Sport (bivši Portland San Antonio) u četvrtfinalu igrati protiv slovenačkog Maribora.

Čast Crne Gore u Kupu EHF braniće Draško Mrvaljević sa njemačkim Gepingenom (u osmini finala je bio bolji od Metalurga u kojem nastupa pivot naše reprezentacije Mladen Rakčević), koji će u četvrtfinalu “ukrstiti koplja” sa slovenačkim Gorenjem.

Najzad, Vladimir Osmajić lijevi bek reprezentacije Crne Gore i njegov Cimos Kopar (Slovenija) za protivnika u četvrtfinalu Čelendž kupa imaće poljski Azoti.

Prvi mečevi igraju se 26/27. marta, revanši su na programu nedjelju dana kasnije.

PAROVI

Kup EHF

Sen Rafael (Francuska) - Grošvalštad (Njemačka)

Gepingen (Njemačka) - Gorenje (Slovenija)

Ademar Leon (Španija) - Lemgo (Njemačka)

Nordsjaland (Danska) - Naturhause La Rioha (Španija)

Kup kupova

Maribor (Slovenija) - Amaja Sport San Antonio (Španija)

Gumerzbah (Njemačka) - Elverum (Norveška)

Vardar (Makedonija) - Rešica (Rumunija)

Halmštad (Švedska) - Tremble (Francuska)

Čelendž kup

Partizan (Srbija) - AEK (Grčka)

Cimos Kopar (Slovenija) - Azoti (Poljska)

Radnički (Srbija) - Benfika (Portugal)

Štinca (Rumunija) - Arendal (Norveška)

Bonus video: