Bojana Popović: Ovaj bod je u mom srcu kao dva

Šefica stručnog štaba „plavih” nezadovoljna nekim sudijskim odlukama, a ponosna na ekipu

10067 pregleda 25 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Nakon dva meča u ulozi prvog trenera u Ligi šampiona, Bojana Popović ima tri boda.

Iako je zbog povreda prinuđena da koristi svega sedam igračica u napadu, plus jednu juniorku u odbrani, njena Budućnost igra odlično i danas je u Francuskoj osvojila bod, a mogla je dva.

- Nećemo da žalimo ni za čim. Odigrale smo vrhunsko 1. poluvrijeme, a u nastavku je došao pad, jer je bio vidan umor kod nekih igračica. Nemoguće je praviti rotacije i ostati na visokom nivou, to nas je skupo koštalo. Sa svim onim sudijskim odlukama na kraju, ovaj bod je u mom srcu kao dva. Hvala djevojkama na borbenosti, izgaranju i poštovanju svega što smo dogovorile - istakla je Popovićeva, očigledno ljuta zbog nekoliko spornih odluka, pogotove one 47 sekundi prije kraja, kad u kontri nije suđen faul nad Jovankom Radičević.

Podgoričanke su vodile sve vrijeme, imale i sedam razlike, ali fizički nisu izdržale.

- U nekim situacijama je bilo grešaka, sa igračicom više smo igrale slabije u odbrani, imale neka istrčavanja, ali ćemo to ponavljati. Prezadovoljna sam i ponosna na ono što su djevojke pokazale. Svaka im čast. Idemo dalje, moramo da se oporavljamo za ono što slijedi.

Već za tri dana, „plave” će gostovati Ramniku Vlčei, a sigurno više vjeruju u sebe nakon dva dobra izdanja u 2021. godini.

- Radimo na igri, na stvaranju timskog duha, a samopouzdanje dolazi kada jedne drugim počnu da vjeruju kroz situacije koje zajedno prolaze, proživljavaju i uče iz njih. Cilj nam je da stvaramo dobar tim, koji će moći u bitnim momentima da proba da iznenadi svakoga na svakom terenu. Samopouzdanje s tim spontano i dolazi - zaključila je Popovićeva.

Bonus video: