EHF popustio - karantin smanjen sa 14 na pet dana

Ovo će omogućiti brojnim reprezentacijama da na takmičenje povedu igrače i članove stručnog štaba za koje su mislili da su "izgubljeni"

10333 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Nalet omikron soja koronavirusa je prijetio da potpuno uništi Evropsko prvenstvo za rukometaše i prije nego što je počelo, ali je Izvšni komitet EHF-a prilagodio pravila novonastaloj situaciji.

Tako je period karantina nakon pozitivnog PCR testa smanjen sa 14 na pet dana, što će omogućiti brojnim reprezentacijama da na takmičenje povedu igrače i članove stručnog štaba za koje su mislili da su "izgubljeni".

Ako se neko zarazi tokom šampionata moći će da se testira petog dana, a samo dva vezana PCR testa mu omogućavaju da se priključi ekipi.

Ovo je dobra vijest za crnogorsku reprezentaciju, jer su trojica igrača i jedan član stručnog bili pozitivni na obaveznom testiranju 4. januara.

Ako na novom testiranju 10. januara budu negativni moći će neometano da putuju u Debrecin, gdje "lavovi" 13. igraju prvi meč sa Danskom.

Problem bi mogla da predstavlja činjenica da je za sjutra zakazano novo testiranje, a ako neko bude pozitivan - to bi značiilo da ne može da radi novi test do 12. januara.

Bonus video: