Milena Raičević: Kao da nisam ni odlazila

„Dosta toga se promijenilo, ekipa nije na visokom nivou, sa vrhunskim igračicama. Okosnica su mlade, koje bi uz nas nekoliko iskusnijih trebalo da napreduju iz meča u meč. Vjerujem da ćemo uspjeti u tome”, rekla je 32-godišnja Podgoričanka

7727 pregleda 11 komentar(a)
Milena Raičević na večerašnjem treningu, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Milena Raičević na večerašnjem treningu, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Pauza zbog koronavirusa označila je i kraj jedne ere u ŽRK Budućnost, jer je Milena Raičević odigrala svoj posljednji meč.

Sljedeću sezonu je preskočila zbog trudnoće i porođaja, a potom je otišla u Kastamonu.

Epizoda u Turskoj nije bila baš najsrećnija ni za nju, ni za ostale tri Crnogorke (Jovanku Radičević, Majdu Mehmedović i Marinu Rajčić), jer nije osvojen ni bod u Ligi šampiona.

Osvojile su, ipak, duplu krunu u Turskoj, nakon čega je 32-godišnji srednji bek odlučio da se vrati u matični klub.

„Prelijep je osjećaj što sam opet ovdje. Prve godine sam odsustvovala zbog lijepih stvari, drugu provela u Kastamonuu, ali sam sada srećna i jedva čekam da sve počne. Kao da nisam ni odlazila”, istakla je 32-godišnja Podgoričanka na večerašnjem prvom treningu „plavih”.

Jedna od najboljih crnogorskih rukometašica svih vremena je svjesna da je ekipa dosta slabija nego kada je ona bila tu.

„Dosta toga se promijenilo, ekipa nije na visokom nivou, sa vrhunskim igračicama. Okosnica su mlade, koje bi uz nas nekoliko iskusnijih trebalo da napreduju iz meča u meč. Vjerujem da ćemo uspjeti u tome. Prethodna sezona Budućnosti nije bila loša, naprotiv, a vjerujem da ćemo ove uspjeti da napravimo bolji rezultat”.

Podgoričanke su lani ostale bez osmine finala Lige šampiona, sada je to cilj.

„Ne izgleda mi to neostvarivo. Grupa je adekvatna, sve je na nama. Od prve utakmice u Kastamonuu želimo da koristimo prilike. Igrala sam tamo, dobro ih poznajem i vjerujem da ćemo uspjeti da ozbiljno uđemo u Ligu šampiona”, naglasila je dugogodišnja kapitenka.

Na Svjetskom prvenstvu u Španiji se dogodilo nešto nezamislivo - da u startnoj postavi Crne Gore na jednom meču ne bude nijedne igračice Budućnost Bemaxa. Sada bi to trebalo da se promijeni, a i igranje u istom klubu će biti dobro za nekoliko reprezentativki da se uigraju. Za novembarsko Evropsko prvenstvo, u kojem je domaćin grupne faze Podgorica, osim Raičevićeve će konkurisati Ivona Pavićević, Matea Pletikosić, Ilda Kepić, Andrijana Popović, Nina Bulatović, Nataša Ćorović...

„Sada ćemo tu biti Matea i ja, uz Ivonu, to će nam sigurno značiti, prije svega na bekovskim pozicijama. Prošle godine se desilo da na terenu ne bude nijedna igračica Budućnosti, što se u istoriji crnogorskog rukometa nije dogodilo. Sigurna sam da će to da se promijeni. Igra reprezentacije kreće od Budućnosti, zato mi je drago da smo zajedno tu i što ćemo to koristiti pred Evropsko prvenstvo, koje je jako brzo i nema puno vremena za pripremanje”, zaključila je Milena Raičević.

Bonus video: