Brest obezbijedio osminu finala, Krimu potreban splet okolnosti da preskoči Bitighajm

Đurđina Jauković dala osam golova, Tatjana Brnović šest, Itana Grbić jedan za Brest, ali je Kristina Neagu donijela bod ĆSM Bukureštu (30:30). Francuski tim remijem obezbijedio nokaut fazu, a Dragan Adžić i Jovanka Radičević sa Krimom moraju da pobijede ĆSM, ali i čekaju pobjedu Vajpersa u Francuskoj

4693 pregleda 0 komentar(a)
Đurđina Jauković i Kristina Neagu na današnjem meču, Foto: EHF
Đurđina Jauković i Kristina Neagu na današnjem meču, Foto: EHF

Iako se odavno zna da će rukometašice Budućnost Bemaxa zauzeti 5. mjesto u grupi B, tek će se u posljednjem kolu odlučiti ko će im na megdan u osmini finala Lige šampiona.

Konkurenti za 4. poziciju u grupi A su Ferencvaroš sa 13 i Brest sa 12 bodova, koji je remijem na gostovanju lideru, ĆSM Bukureštu (30:30), obezbijedio plasman u nokaut fazu.

Đurđina Jauković je imala šansu da donese pobjedu francuskom timu, ali joj je pri vođstvu 30:29, na 23 sekunde do kraja, Evelina Erikson odbranila zicer sa šest metara.

Adrijan Vasile je uzeo tajm-aut, a Kristina Neagu se iskupila za promašen sedmerac u posljednjem minutu i neposredno pred zvuk sirene pogodila za remi.

U gostujućem timu su najbolje bile Crnogorke - Jaukovićeva je dala osam golova, a šest puta je precizna bila Tatjana Brnović, dok je jednom pogodila i Itana Grbić.

Za domaće je Neagu postigla devet, dok se Crnogorke Ema Alivodić i Andrea Klikovac nisu upisale.

Pred posljednje kolo, Brest je peti na tabeli sa 12 bodova, a po 10 imaju Bitighajm i Krim.

Timu iz Ljubljane, koji vodi Dragan Adžić, a druga golgeterka je Jovanka Radičević (71 pogodak, četiri manje od Darje Dmitrijeve), neophodni su pobjeda nad ĆSM Bukureštom u Ljubljani i poraz Bresta na svom terenu od dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope, Vajpersa.

Kako Bitighajm kod kuće ima zicer protiv Mosta, jedine ekipe koja nema ni bod u elitnom takmičenju, tada bi tri ekipe imale po 12 bodova.

U tom slučaju bi odlučivala mini-tabela, na kojoj bi Adžićev tim imao šest bodova, a Brest i Bitighajm po tri. Tada bi rješavala gol-razlika u međusobnim mečevima, a tu je francuski tim u prednosti u odnosu na njemački, jer je na nuli (101:101), a Bitighajm na minus četiri (111:115).

U slučaju da Krim i Bitighajm imaju isti broj bodova, a Brest osvoji bar jedan više, rješavao bi međusobni skor između prvaka Slovenije i Njemačke. Tu bi Adžić i Radičevićeva „izvisili” zbog nesmotrenosti u finišu revanša, jer je Krim u „MHP areni” u Ludvigzburgu izgubio 30:23, a u hali „Tivoli” osam sekundi prije kraja primio pogodak za konačnih 35:28.

Zbog činjenice da je u njihovim mečevima sve na nuli, rješavala bi ukupna gol-razlika, a u njoj je Bitighajm trenutno za čak 30 bolji od tima iz Ljubljane...

Bonus video: