Moćna Norveška testira "lavice": "Svaki meč i svaki trening nam je važan"

"Tokom prošlog okupljanja nismo imale priliku da igramo mečeve, tako da ova dva meča moramo što bolje da iskoristimo", kaže Ivona Pavićević

5184 pregleda 3 komentar(a)
Ema Alivodić, Foto: Boris Pejović
Ema Alivodić, Foto: Boris Pejović

Možda je do Svjetskog prvenstva ostalo nešto više od sedam mjeseci, ali dueli sa super silom kakva je Norveška - čak i prijateljski - uvijek su prave provjere.

Znaju to i rukometašice Crne Gore koje su otputovale u ovu skandinavsku zemlju, gdje ih sjutra (četvrtak) i u subotu u okviru EHF sedmice očekuju mečevi sa šampionkama svijeta i Evrope.

"Svaka utakmica, čak i svaki trening nam je veoma bitan, jer nismo zajedno, a nemamo puno okupljanja. Svjetsko prvenstvo jeste daleko, ali je jako bitno sve što radimo do decembra. Što se tiče forme, izgleda mi dobro, svaka djevojka igra u svom klubu", poručila je pred put u Norvešku Ema Alivodić, pivot naše reprezentacije.

Za mečeve u gradiću Ersta i obližnjoj Voldi, Bojana Popović zbog povreda ne može da računa na kapitenku Milenu Raičević, kao ni na Martu Batinović, Đurđinu Jauković, Dijanu Mugošu, Anastasiju Babović, Ildu Kepić i Natašu Ćorović i Đurđinu Malović, koja ima mononukleozu. Dok se u selekciju vraća bek Đera Jelena Despotović.

"Nedostaje nam igračica, ali nije prvi put i sugurno da ćemo dati sve od sebe", dodala je Ema.

O kvalitetu Norveške ne treba trošiti riječi...

"Svjesne smo koliko je Norveška jaka, praktično reprezentacija koja je osvojila sve moguće, ali kao i protiv svih selekcija moramo da damo 100 posto, da se borimo do kraja, jer je jako zahtjetvo i teško igrati protiv njih 60 minuta", smatra Alivodićeva.

Za razliku od mnogih ranijih sezona sada tu neće biti nekadašnja kapitenka Jovanka Radičević, koja se od "lavica" oprostila bronzom sa posljednjeg Evropskog prvenstva.

"Fali nam mnogo, nedostaje nam njena energija, srčanost i sve ono što je ona imala", dodala je Ema.

Itana Grbić, Tatjana Brnović i Ivona Pavićević tokom okupljanja ove sedmice
Itana Grbić, Tatjana Brnović i Ivona Pavićević tokom okupljanja ove sedmicefoto: Stefan Ivanović/RSCG

I krilo Crne Gore Ivona Pavićević smatra da će mečevi sa Norveškom biti odlična priprema.

"Svaka utakmica za naš je važna, radujemo se duelima sa Norveškom. Tokom prošlog okupljanja nismo imale priliku da igramo mečeve, tako da ova dva meča moramo što bolje da iskoristimo", kaže Ivona.

Dodaje da "lavice" očekuju dva teška meča, da je Norveška odlična reprezentacija, ali i da će izabranice Bojane Popović pružiti maksimum.

"Tačno je da ne idemo u punom sastavu, ali biće to prilika za igračice koje ranije nisu imale prostora. Vjerujem da ćemo na pravi način iskorostiti obje utakmice", zaključila je Ivona.

Prvi meč u četvrtak igra se od 19.15 sat, dok će drugi u subotu početi u 16.45.

Bonus video: