Matea Pletikosić: Sada će svi da nas se boje

Jedna od junakinja pobjede nad Mađarskom (24:18) emotivna u miks-zoni

7037 pregleda 8 komentar(a)
Matea Pletikosić u duelu sa Nikoletom Pap, Foto: Tibor Illyes/ MTI via AP
Matea Pletikosić u duelu sa Nikoletom Pap, Foto: Tibor Illyes/ MTI via AP

Kako Svjetsko prvenstvo odmiče, Bojana Popović se prilagođava i miješa karte na bekovskim pozicijama, pogotovo na desnoj strani.

Protiv Kameruna je počela Đurđina Malović, pa je zamijenila Tanja Ivanović i bila starter u duelu sa Paragvajem i večeras protiv Mađarske.

Ali, brzo je zaradila dva isključenja, bila bez učinka u napadu, pa je selektorka odlučila da na tu stranu pošalje Mateu Pletikosić, koja je i na prva dva meča bila veoma dobra na svojoj poziciji srednjeg beka.

U duelu sa Mađarskom je bila jedna od junakinja preokreta koji će se pamtiti - dala je četiri gola, upisala šest asistencija i stvorila saigračicama još pet zicera koji nisu iskorišćeni.

„Ko ne bi bio srećan poslije ovakve pobjede? Kad savladaš Mađarsku sa ovoliko razlike, kad igraš ovako dobru odbranu i imaš Martu koja sve brani, niko ne može da bude srećniji od nas”, rekla je 25-godišnjakinja koja ove sezone igra sjajno u rumunskoj Koroni.

Crna Gora prenosi maksimalna četiri boda u glavnu fazu, četvrtfinale je veoma blizu.

„Sanjale smo od početka, ali je trebalo da to dokažemo. Mislim da smo pokazale šta možemo i da će sada svi da nas se boje i dobro nas analiziraju”, poručila je Pletikosićeva.

Bonus video: