Vujović: Želimo ponovo da pobjeđujemo i da usrećimo naš narod

Rukometaši Crne Gore nastavljaju pripreme za sedmu priču na evropskim prvenstvima, lijevo krilo "lavova" i najbolji igrač naše zemlje u inostranstvu za 2023. ima jasnu poruku

9968 pregleda 5 komentar(a)
Miloš Vujović, Foto: RSCG/Stefan Ivanović
Miloš Vujović, Foto: RSCG/Stefan Ivanović

Još 15 dana ostalo je do rukometnog spektakla u Njemačkoj, a svoju sedmu priču na evropskim prvenstvima Crna Gora će početi u dvorani u Minhenu u kojoj se ovaj sport igrao još na Olimpijskim igrama 1972.

"Veoma kvalitetno radimo i jedva čekamo da krene Evropsko prvenstvo", poručio je Miloš Vujović, lijevo krilo "lavova" nakon što je danas primio nagradu za najboljeg crnogorskog rukometaša u inostranstvu.

Na prošlom šampionatu Evrope koji su organizovale Mađarska i Slovačka, Crna Gora je velikim pobjedama - prije svega nad Slovenijom i Hrvatskom - stigla do 11. mjesta.

"Bilo bi sjajno da se ponovi takvo prvenstvo - taj šampionat je za nas bio istorijski uspjeh. Stvarno nam je to velika motivacija - želimo ponovo da pobjeđujemo i usrećimo naš narod", naglasio je rukometaš Gumerzabaha.

Vujović sa predsjednikom RSCG Petrom Kapisodom tokom današnje dodjele nagrada
Vujović sa predsjednikom RSCG Petrom Kapisodom tokom današnje dodjele nagradafoto: RSCG/Stefan Ivanović

Prvi test meč pred EP momke Vlada Šole očekuje sjutra (petak) u Staroj Pazovi kada će igrati sa Sjevernom Makedonijom, dok ih nakon toga, 4. i 5. januara u Poreču očekuju prijateljske utakmice sa Hrvatskom i Slovenijom.

"Nadam se da ćemo sjutrašnju utakmicu iskoristiti kao bismo se što bolje pripremili za Evropsko prvenstvo, a najvažnije je da ostanemo svi zdravi", kaže Vujović.

Evropsko prvensto kreće 10. januara, a rivali Crne Gore u grupi biće Mađarska (12. januar), Island (14) i Srbija (16). Dvije najbolje selekcije izboriće glavnu rundu i put u hram rukometa "Lankses arenu" u Kelnu.

"Mislim da smo na pravom putu, da je ekipa spremna za novi poduhvat, dosta će uticati i sreća i nadam se da će nam se sve kockice poklopiti i da ćemo ponovo ostvariti rezultat koji će biti prihvatljiv", zaključio je Vujović.

Bonus video: