Kvintet Lovćena na spisku, Anđelić i Božović ne žele da igraju dok je Šola selektor

Božo Anđelić i Miloš Božović obavijestili selektora da neće igrati za reprezentaciju dok je on vodi. „Lavovi” na okupu sljedeće sedmice, igraće dva meča sa Gruzijom

15084 pregleda 102 reakcija 24 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Prethodne sedmice u centru pažnje su bile rukometašice, koje su izborile plasman na Evropsko prvenstvo, sljedeći će „na tapetu” biti rukometaši Crne Gore - „lavovi” će se u ponedjeljak okupiti u Podgorici, gdje će trenirati tokom EHF sedmice i odigrati utakmice sa Gruzijom u petak i subotu.

To će biti posljednje provjere do baraža za Svjetsko prvenstvo, u kojem će tim Vlada Šole 8. ili 9. maja u gostima, odnosno tri dana kasnije kod kuće igrati sa pobjednikom dvomeča Belgija - Italija.

Hrvatski stručnjak je pozvao 23 igrača, među kojima su petorica iz Lovćena - kapiten reprezentacije Mirko Radović, bekovi Filip Krivokapić i Milorad Bakić, te pivoti Mihailo Šćekić i Luka Vujović.

Kružni napadači su i ranije bili pozivani u nacionalni tim, makar kada je igrala kombinovana selekcija, dok će Krivokapić i 19-godišnji Bakić, rođeni brat već standardnog reprezentativca Aleksandra Bakića, prvi put biti među „lavovima”.

U odnosu na tim koji je nastupio na Evropskom prvenstvu u januaru, kada je osvojeno 14. mjesto, nema Boža Anđelića i Miloša Božovića.

Dugogodišnji reprezentativci su bili nezadovoljni, jer u Minhenu praktično nisu ni imali minutažu, zbog čega su, kako „Vijesti” saznaju, rekli Šoli da neće igrati za reprezentaciju dok je on selektor.

Božović je u žestokoj konkurenciji lijevih bekova bio tek četvrta ili peta opcija, dok Anđelić, iako jedini pravi srednji bek (Radojica Čepić je i lijevi i srednji) nije uopšte dobio šansu da se dokaže.

Osim njih dvojice, nema ni Stevana Vujovića, koji je praktično završio karijeru u nacionalnom timu nakon što je otpao u prvom filteru za EHF Euro, Vladan Lipovina ne želi da se vrati, a Nebojša Simović opet nije dobio poziv...

Umjesto Anđelića i Božovića pozvani su Krivokapić i Bakić iz Lovćena, dok je na spisku sada pet pivota, a Crna Gora je na šampionatu Starog kontinenta bila jedina sa dva igrača na toj poziciji.

Uz standardne Nemanju Grbovića i Vuka Lazovića, šansu da se nametnu u duelima sa Gruzijom imaće Šćekić, Vujović i Miodrag Ćorsović, koji je takođe otpao kada se spisak za EP kratio sa 21 na 18 imena.

Spisak - golmani

Nebojša Simić (Melzungen, Njemačka)

Nikola Matović (Amo, Švedska)

Haris Suljević (Izviđač, BiH)

Krila

Miloš Vujović (Gumerzbah, Njemačka)

Aleksandar Bakić (Nekse, Hrvatska)

Filip Vujović (Benidorm, Španija)

Mirko Radović (Lovćen)

Luka Radović (Saran, Francuska)

Vojislav Vukić (Krka, Slovenija)

Bekovi

Radojica Čepić (Krins Lucern, Švajcarska)

Filip Krivokapić (Lovćen)

Vasilije Kaluđerović (Al Kadsija, Kuvajt)

Milorad Bakić (Lovćen)

Arsenije Dragašević (Meškov Brest, Bjelorusija)

Vuko Borozan (Al Hada, Saudijska Arabija)

Branko Vujović (Hanover, Njemačka)

Stefan Čavor (Veclar, Njemačka)

Risto Vujačić (Hapoel Ašdod, Izrael)

Pivoti

Vuk Lazović (Meškov Brest)

Nemanja Grbović (Steaua, Rumunija)

Miodrag Ćorsović (Trimo Trebnje, Slovenija)

Mihailo Šćekić (Lovćen)

Luka Vujović (Lovćen)

Sad je i zvanično - “lavice” igraju u grupi B u Debrecinu

Prije nego što su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj, Austriji i Švajcarskoj i počele, plan organizatora je bio da rukometašice Crne Gore grupnu fazu igraju u Debrecinu.

Sada, kada su “lavice” obezbijedile vizu, to je i ozvaničeno - tim Bojane Popović igraće u grupi B u Debrecinu, samo je ostalo da se vidi da li će biti žrijeban iz prvog šešira.

I Mađarska će igrati u Debrecinu, u grupi A, a Francuska u C u Bazelu. Te dvije selekcije će gotovo sigurno biti protivnice Crne Gore u glavnoj fazi, jer će po dvije najbolje reprezentacije iz grupa A, B i C u glavnoj rundi. Dvije najbolje selekcije iz novoformirane grupe 1 izboriće plasman u polufinale, koje će se igrati u bečkom “Štathaleu”.

Bonus video: