Lovćen nadoknadio minus sedam i golom četiri sekunde prije kraja „stavio šapu” na titulu

Budvanska rivijera vodila sve vrijeme, početkom nastavka dva puta imala i plus sedam (21:14 i 22:15), ali su Cetinjani igrali odlično u finišu i izvukli se

9649 pregleda 4 komentar(a)
Luka Vujović, Foto: Stefan Ivanović/Matchlens
Luka Vujović, Foto: Stefan Ivanović/Matchlens

Čini se da je pitanje prvog šampiona Crne Gore u kolektivnim sportovima za sezonu 2023/2024. riješeno večeras u Budvi.

Četiri sekunde prije kraja golom pivota Luke Vujovića, koji će se sjutra pojaviti na prozivci selektora Vlada Šole, rukometaši Lovćena su osvojili bod na gostovanju najvećem rivalu Budvanskoj rivijeri (31:31) i praktično riješili sve dileme.

Domaći su vodili sve vrijeme, početkom nastavka dva puta imali i plus sedam (21:14 i 22:15), ali su Cetinjani igrali odlično u finišu i izvukli se.

Na nepuna tri minuta do kraja je bilo 31:28, ali su Bogdan Petričević, Danilo Pajović i Vujović donijeli velikim bod Lovćenu.

Da je Rivijera slavila, mogla je da se nada jednom kiksu izabranika Filipa Popovića (najveća šansa u 17. kolu protiv Rudara u Pljevljima), ali je sada teško vjerovati da branilac titule može da ispusti prednost.

Morao bi, naime, da dva puta izgubi u preostalih sedam kola, u šta je teško povjerovati...

Pajović je bio najefikasniji u timu iz Prijestonice sa 11 golova, Petričević je dao devet, a Vujović samo taj jedan. Filip Borozan je imao 10, a Zarija Lutovac sedam odbrana.

Kod domaćih su odskočili Đorđo Peruničić sa 11, Radivoje Đođić sa devet i Božo Brnović sa šest pogodaka, dok je Lazar Pešić zaustavio 10 šuteva.

tabela
foto: RSCG

Bonus video: