„Lavovi” spremni za Gruziju: Prave provjere pred baraž za SP

EHF nedjelja - pred crnogorskim rukometašima su dvije pripremne utakmice. U Petak i subotu igraju sa Gruzinima u dvorani „Verde”, ulaz je slobodan

4541 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Federata e Hendbollit e Kosovës
Foto: Federata e Hendbollit e Kosovës

Pred crnogorskim rukometašima su dvije provjere protiv Gruzije i to će biti prvi mečevi izabranika Vlada Šole od Evropskog prvenstva u januaru na kojem su ostavili veoma dobar utisak u duelima sa Islandom, Mađarskom i Srbijom.

Prvi od dva duela sa Gruzinima je u petak od 19 sati u dvorani „Verde”, sjutradan od 14 časova na istom mjestu je druga utakmica.

„Čast mi je i ponosan sam što sam dio reprezentacije i hvala selektoru Šoli na pozivu. Veoma se radujem prijateljskim utakmicama sa Gruzijom u kojima i pored odustva nekoliko igrača iz prve postave očekujem ubjedljive pobjede", rekao je bek Lovćena Milorad Bakić.

Osvrnuo se Bakić i na šanse „lavova” da odu na Svjetsko prvenstvo, a u baražu će im protivnik gotovo izvjesno biti Italija.

„Italijani su bolja ekipa od Belgije i njih očekujemo u baražu. Ko god da nam bude rival, sve zavisi od nas i mislim da nam neće predstavljati nikakav problem“, jasan je Bakić.

Priliku da se dokaže imaće i krilo Vojislav Vukić.

„Selektor Šola se odlučio na mlađi sastav tokom EHF nedjelje kako bi vidio na koga može da računa u budućnosti. Treniramo dobro, atmosfera je odlična i smatram da će nam utakmice sa Gruzijom biti odlične provjere za ono što nas čeka u baražu”, istakao je Vukić.

I on je ubijeđen da u baražu slijede mečevi sa Italijom, koja je u prvom susretu bila bolja od Belgije u gostima 29:25.

„Ostao je još revanš Italijana i Belgijanaca, ali mislim da je naš protivnik u baražu već poznat. Italija ima solidnu ekipu, nije za potcjenjivanje, ali sve zavisi od nas“, istakao je Vukić.

Bonus video: