„Lavovi” lako sa Gruzijom, debitanti nisu zakazali

EHF sedmicu crnogorski rukometaši počeli su pobjedom nad Gruzijom u prvoj od dvije pripremne utakmice - 34:20 (19:11)

8938 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Foto: Stefan Ivanović/RSCG

EHF sedmicu crnogorski rukometaši počeli su pobjedom nad Gruzijom u prvoj od dvije pripremne utakmice - 34:20 (19:11).

Drugu utakmicu, takođe sa Gruzijom odigraće izabarnici Vlada Šole sjutra od 14 sati, takođe u dvorani Verde.

Iako je na pošetdi bio veliki broj reprezentativaca koji su igrali na Evropskom prvenstvu, "lavovi" su pokazali da su organizovanija i bolja ekipa, čak i sa brojnim debitantima na parketu.

Selektor Šola koristio je večeras 17 igrača, a Gruzija je povela samo na startu, a od rezultata 2:2, naša selekcija je napravla seriju od 5:0, nakon što je Nebojša Simić odbranio tri šuta.

Prednost je omogućila Šoli da priliku brzo uklaže debitantima, Miloradu Bakiću i njegovom saigraču iz Lovćena Filipu Krivokapiću.

Iako su i sami bili učesnici Evropskog prvenstva, Gruzijci nisu uspijevali da pronađu rješenja za našu odbranu, pokazali su, doduše, da imaju dobrih šutera ali i mi na golu Simića a potom i raspoloženog Nikolu Matovića.

Kapiten Mirko Radović nije ulazio u igru, u zapisniku nije bilo ni .Branka Vujovića, dok se ranije znalo da su za ove duele poštedu dobili Vuk Lazović, Nemanja Grbović i Vuko Borozan.

Zato su šansu dobili pivot Mihailo Šćekić i golman Haris Suljević.

U prvoj od dvije pripremne utakmice sa Gruzijom, važnim zbog uiohravanja i probanja varijanti u baražu za Svjetsko prvenstvo u maju, najefikasniji u našoj selekciji bio je Luka Radović sa osam pogodaka, Milorad Bakić i Stefan Čavor dali su po četiri. Debitant Krivokapić dao je tri gola.

Bonus video: