Turska i Bugarska zagrijavanje za Ulm: Bojana Popović odabrala za kraj kvalifikacija i napad na Pariz

Kao ni za decembarsko Svjetsko prvenstvo i nedavne utakmice sa Srbijom na spisku nije bilo Milene Raičević, dok su se među "lavicama" ponovo našle Nikolina Vukčević i Andrijana Popović

4701 pregleda 2 komentar(a)
Bojana Popović, Foto: Shutterstock
Bojana Popović, Foto: Shutterstock

Prvo mjesto nakon dvije pobjede nad Srbijom krajem februara i početkom marta praktično je već u džepu, pa će posljednja dva kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo biti idealna priprema za najvažnije ove godine - olimpijske kvalifikacije u Ulmu.

Rukometašice Crne Gore 3. aprila protiv Turske u Rizeu i tri dana kasnije u Podgorici sa Bugarskom spustiće zavjesu na kvalifikacije za EHF Euro 2024, a selektorka Bojana Popović objavila je spisak igračica na koje računa za te duele, kao i za napad na Olimpijske igre.

U odnosu na posljednju EHF sedmicu Bojana ne može da računa na pivotkinju Ivanu Godeč koja je povrijeđena, na spisku je ponovo povremena reprezentativka Nikolina Vukčević, dok se u nacionalni tim nakon oporavka od povrede vraća i Andrijana Popović.

sp
foto: RSCG

Kao ni za decembarsko Svjetsko prvenstvo i kasnije pomenute utakmice sa Srbijom na spisku ponovo nije bilo Milene Raičević. Bivša kapitenka Budućnost Bemaxa u novembru je tužila klub iz Podgorice zbog neisplaćenih zarada, nakon čega se nije našla na spisku putnika reprezentacije Crne Gore za Svjetsko prvenstvo.

Milena je u međuvemenu prešla u Rapid iz Bukurešta, ali se odnos selektorke prema jednoj od legendi crnogorskog rukometa očigledo nije promijenio.

Nakon što završe obaveze u kvalifikacijama za šampionat kontinenta koji će organizovati Austrija, Mađarska i Švajcarska, "lavice" očekuju najvažnije utakmice praktično još od Olimpijskih igara u Tokiju - bitke za plasman na nove Igre u Parizu.

Naše rukometašice na kvalifikacionom turniru u Ulmu od 11. do 14. aprila igraće proti domaćina Njemačke, Slovenije koju vodi nekadašnji selektor Crne Gore Dragan Adžić i selekcija Paragvaja.

Dvije najbolje ekipe sa turnira u Ulmu obezbijediće plasman na Olimpijske igre.

Bonus video: