Evropsko prvenstvo: "Lavice" protiv Rumunije, Srbije i Češke

Evropsko prvenstvo se održava u Mađarskoj, Austriji i Švajcarskoj od 28. novembra do 15. decembra

14749 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore na predstojećem Evropskom prvenstvu će igrati u grupi B sa selekcijama Rumunije, Srbije i Češke, odlučeno je na današnjem žrijebu u Beču.

"Lavice" su na žrijebu bile u prvom šeširu, a prije ceremonije je bio poznato da će igrati u grupi B, čiji je domaćin Debrecin.

Evropsko prvenstvo se održava u Mađarskoj, Austriji i Švajcarskoj od 28. novembra do 15. decembra ove godine. Prva faza se igra u Debrecinu, Bazelu i Inzbruku. Debrecin je, uz Beč, domaćin i glavne faze, dok se polufinale, meč za treće mjesto i finale igraju u glavnom gradu Austrije.

Grupa B, u kojoj je Crna Gora, se u glavnoj fazi ukršta sa grupama A i C. U grupi A su Švedska, Mađarska, Sjeverna Makedonija i Turska, a u grupi C Francuska, Španija, Poljska i Portugal.

EHF Euro 2024 je prvo kontinentalno prvenstvo na kojem će nastupiti 24 selekcije, umjesto dosadašnjih 16. Po četiri ekipe biće smještene u šest grupa, a po dvije iz svake grupe će se plasirati u glavnu fazu, gdje će se formirati dvije grupe sa po šest reprezentacija. Potom će se po dvije prvoplasirane reprezentacije iz obje grupe iz glavne faze plasirati u polufinale.

Crna Gora je kvalifikacije za predstojeći kontinentalni šampionat završila sa svih šest pobjeda - po dva puta je savladala Srbiju, Tursku i Bugarsku.

"Lavice" su na prethodnom Evropskom prvenstvu, koje je 2022. godine održano u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Sloveniji osvojile bronzanu medalju.

Titulu brani Norveška.

GRUPA A

Švedska

Mađarska

Sjeverna Makedonija

Turska

GRUPA B

Crna Gora

Rumunija

Srbija

Češka

GRUPA C

Francuska

Španija

Poljska

Portugal

GRUPA D

Danska

Švajcarska

Hrvatska

Farska Ostrva

GRUPA E

Norveška

Austrija

Slovenija

Slovačka

GRUPA F

Holandija

Njemačka

Island

Ukrajina

Bonus video: