Šola objavio spisak za baraž protiv Italije

Baraž za Svjetsko prvenstvo - "lavovi" će prvi meč igrati 9. maja u Konversanu (20), dok je tri dana kasnije revanš u "Morači" (17:30)

6396 pregleda 0 komentar(a)
Vlado Šola, Foto: Luka Zeković
Vlado Šola, Foto: Luka Zeković

Selektor muške rukometne reprezentacije Crne Gore, Vlado Šola odredio je spisak od 18 igrača za predstojeći baraž za Svjetsko prvenstvo.

"Lavovi" će u baražu igrati protiv Italije - prvi meč je 9. maja u Konversanu (20), dok je tri dana kasnije revanš u "Morači" (17:30).

Okosnicu čine igrači koji su nastupili na posljednjem velikom takmičenju – EHF Euro 2024 u Njemačkoj u januaru, dok bi Filip Krivokapić i Milorad Bakić mogli da dobiju priliku za debi u A timu i na zvaničnim utakmicama, nakon što su u martu nastupili u prijateljskim duelima protiv Gruzije u Podgorici.

Crna Gora će u baražu protiv Italije pokušati da drugi put uzastopno, a ukupno treći put izbori plasman na šampionat svijeta, nakon učešća na prvenstvima 2013. i 2023.

Na spisku su - golmani - Nebojša Simić, Nikola Matović i Haris Suljević; Krila - Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Mirko Radović i Luka Radović; Pivoti - Vuk Lazović, Nemanja Grbović i Miodrag Ćorsović; Bekovi - Arsenije Dragašević, Milorad Bakić, Vuko Borozan, Vasilije Kaluđerović, Radojica Čepić, Filip Krivokapić, Branko Vujović i Stefan Čavor .

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore
foto: RSCG

Svjetsko prvenstvo se 2025. godine održava u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

Bonus video: