Šola: Ovo nije ni sjenka onoga što možemo, nismo mentalno odgovorili na ambijent

„Trebalo je da napravim puno više pritiska na igrače”, kaže selektor crnogorskih rukometaša

13580 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Foto: RSCG (Facebook)
Foto: RSCG (Facebook)

Crnogorski rukometaši su doživjeli težak poraz u Italiji i doveli u pitanje plasman na Svjetsko prvenstvo.

Izgubili su od „azura” 32:26, bilo je i minus osam nešto više od šest minuta prije kraja, pa nema mnogo razloga da selektor Vlado Šola bude zadovoljan:

„Mislim da mentalno nismo dobro odgovorili na ambijent i atmosferu u dvorani. Igrači su imali teške noge, a upozoravali smo ih, pripremali na to da će igrati duboku zonu, agresivno i jako. Loše smo se kretali u napadu, imali mnogo promašenih zicera i tehničkih grešaka. Oni su u međuvremenu rasli u toj atmosferi, a mi smo imali problem praktično svih 60 minuta”, rekao je Šola.

Revanš je u nedjelju u „Morači”.

„Situacija je takva kakva jeste. Imamo dva dana da pripremimo odgovor na njihovu igru i mislim da ćemo uspjeti, jer ovo nije ni sjenka onoga što možemo da odigramo”, istakao je Šola i dodao:

„Trebalo je da napravim puno više pritiska napraviti na igrače. Izgleda da se sav umor nagomilao u njihovim nogama. Igrali smo sedam na šest jer se vidjelo da su noge naših igrača umorne, a da će rival igrati agresivno. U takvoj situaciji teško je probiti takvu zonu. Mislio sam da ćemo ih vratiti dublje u liniju, te da će Branko Vujović i Vuko Borozan lakše doći do pozicija za šut. Međutim, dosta je bilo nedoumica, nesigurnosti u potezima. Problem je bila odbrana, mnogo duela smo izgubili jedan na jedan, a to je način igre koji Italija forsira”, zaključio je Šola.

Bonus video: