Vujović mora na operaciju, ali prvo želi revanš: Italijani su nam ostali dužni, a dugovi su za vraćanje

Rukometaši Crne Gore od 17.30 u "Morači" protiv Italije u drugom meču baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo jure plus sedam, krilo "lavova" pomjerilo operaciju kako bi pomoglo saigračima

14705 pregleda 11 komentar(a)
Miloš Vujović, Foto: Luka Zeković
Miloš Vujović, Foto: Luka Zeković

Ako žele još jedan januar da provedu u društvu najboljih svjetskih selekcija, rukometaši Crne Gore moraće od 17.30 protiv Italije u "Morači" da izbrišu lošu partiju i minus šest iz Konversana...

Da je želja "lavova" ogromna primjer je još jednom Miloš Vujović, koji je tokom prvog meča baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo zaradio povredu zbog koje će morati na operaciju, ali tek nakon revanša sa "azurima".

"Bio sam na magnetnoj rezonanci, doktor je rekao da je rame oštećeno i da ću morati da se operišem. Ali, ne želim o tome da razmišljam, slijedi utakmica pred našim navijačima i odigraću je kao da se ništa nije dogodilo. Moramo da pobijedimo sedam razlike, Italijani su nam ostali dužni, a dugovi su za vraćanje", poručio je Vujović.

Selektor Vlado Šola u najavi baraža naglasio je da ne sumnja kako će njegovi momci biti 100 odsto motivisani protiv autsajdera. Ipak, meč u Konversanu donio je drugačiji priču...

"Mi igrači smo za sve krivi zato što konstantno ponavljamo greške kad igramo protiv slabijih - uvijek pristupamo utakmicama sa razmišljanjem 'lako ćemo'. Pred nama je sada bitna utakmica iz koje moramo da izađemo kao pobjednici", naglasio je Vujović.

Rukometaš Gumerzbaha prisjetio se da je slično bilo i u prethodnom baražu za Mundijal.

"Da, i tada nam je Grčka pokazala da sa takvim pristupom ne možemo ništa da napravimo i dobili su nas tri razlike. Već u revanšu u Podgorici slavili smo sa plus 10 i pokazali da smo bolji tim, pa se nadam da će i ovoga puta biti tako", kaže Vujović.

Ipak, minus iz Konversana je veći nego što je bio iz Atine.

"Tako je, gubimo šest razlike, a na nama je veliki je pritisak, što znači da ćemo morati meču da pristupimo puno ozbiljnije".

Krilo "lavova" smatra i da će biti teško preokrenuti takvu razliku.

"I teško i zahtjevno, ali i izazovno da pred našim navijačima pobijedimo Italiju sedam razlike. Međutim, ne bježimo od cilja, znamo da smo favoriti i da moramo da opravdamo tu ulogu - svi želimo da pobijedimo i da nastavimo kontinuitet igara velikim takmičenjima", zaključio je Vujović.

Ulaz za večerašnji meč biće slobodan, a momci Vlada Šole imaće i dodatan motiv pošto će posljednju utakmicu u crvenom dresu odigrati jedan od simbola reprezentacije Nemanja Grbović.

"Morača" je mnogo puta ranije uspjela da "progutala" i velikane - može li sada da "nosi" lavove do velikog preokreta protiv autsajdera, do još jednog velikog takmičenja, desetog od obnove nezavisnosti.

Bonus video: