ŽRK Budućnost ostala bez generalnog sponzora

Nakon tri godine, kompanija „Bemax“ više nije dio sponzorskog pula Budućnosti

6521 pregleda 5 komentar(a)
Foto: ŽRK Budućnost
Foto: ŽRK Budućnost

Kompanija „Bemax“ nakon tri sezone tokom kojih je bila generalni sponzor Ženskog rukometnog kluba Budućnost Bemax, od danas više nije dio sponzorskog pula dvostrukog šampiona Evrope, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

"Od sezone 2021/22, jedna od najuspješnijih crnogorskih kompanija davala je ključni doprinos funkcionisanju najtrofejnijeg crnogorskog kluba, koji je prije tri godine, na početku saradnje, bio u velikim finansijskim problemima", navodi se u saopštenju Budućnosti.

U saopštenju se ističe da nakon finansijske stabilizacije kluba, „Bemax“ napušta sponzorski pul ŽRK Budućnost "u trenutku kada su izmirene sve obaveze iz prethodnih sezona i formiran sastav za narednu, sezonu 2024/25, u kojoj je cilj da „plave“ ponovo budu konkurentne rivalima u EHF Ligi šampiona."

„Za nas kao društveno odgovornu kompaniju, koja pruža podršku sportu, kako pojedinačno, tako i klubovima i nacionalnim savezima, bila je čast što smo u prethodne tri sezone bili generalni sponzor brenda kao što je ŽRK Budućnost. Uspjeli smo da riješimo nagomilane finansijske probleme, doprinesemo formiranju tima za narednu sezonu i klub ostavimo bez ijedne neizmirene obaveze iz prethodnih sezona, uključujući i nedavno završenu 2023/24. Sigurni smo da će klub uskoro dobiti novog sponzora i nastaviti da bude najbolji predstavnik crnogorskog rukometa i sporta na međunarodnoj sceni“, naveli su iz kompanije „Bemax“.

Bonus video: