Pobjeda Milene Raičević: Budućnost mora da joj isplati kompletnu zaradu

„Iskreno se nadam se da neće biti potrebe da u okviru Evropske rukometne federacije pokrećem mehanizme prinudnog izvršenja presude, koje mi shodno EHF pravnim pravilima stoje na raspolaganju”, zaključio je advokat crnogorske rukometašice

26712 pregleda 66 reakcija 41 komentar(a)
Foto: ŽRK Budućnost
Foto: ŽRK Budućnost

Ženski rukometni klub Budućnost mora da isplati bivšoj kapitenki Mileni Raičević sve neisplaćene zarade, odlučeno je na Evropskom arbitražnom rukometnom sudu.

„Evropski arbitražni rukometni sud u Beču je usvojio u cjelosti tužbeni zahtjev igračice Milene Raičević i 17. juna donio presudu po kojoj je ŽRK Budućnost u obavezi da Mileni Raičević isplati sve neisplaćene zarade za sezonu 2020/21. sa zakonskom zateznom kamatom počev od 1. avgusta 2021”, naveo je Miloš Vukčević, advokat Milene Raičević.

„Podsjećam da je Budućnost odbijala da isplati zarade mom vlastodavcu za vrijeme održavanja trudnoće i porodiljskog odsustva, tvrdeći da na to nema pravo, jer u tom periodu nije igrala i nastupala za klub. Presuda je konačna i obaveza je kluba da postupi po istoj u roku od 15 dana od dana donošenja, a rok ističe danas, 2. jula. Očekujem od rukovodstva kluba da postupi po presudi, te podsjećam da su javno, putem više medija, obećali da će ispoštovati presudu Evropskog arbitražnog rukometnog suda u Beču u slučaju igračice Milene Raičević, pa ne sumnjam da će se kao odgovorno i profesionalno rukovodstvo držati javno obećane riječi i postupiti po presudi”, istakao je Vukčević.

Dodao je:

„Iskreno se nadam se da neće biti potrebe da u okviru Evropske rukometne federacije pokrećem mehanizme prinudnog izvršenja presude, koje mi shodno EHF pravnim pravilima stoje na raspolaganju”, zaključio je Vukčević.

Budućnost je u novembru prošle godine prvo oduzela kapitensku traku Mileni Raičević, a onda je poslala u filijalu Rudar nakon što je tužila kluba zbog neisplaćenih zarada u sezoni 2020/2021, kada je bila trudna.

Iz Budućnosti su tada naveli da je ugovor zaključen za vrijeme mandata nekadašnje predsjednice kluba Radmile Petrović za sezonu 2020/21.

„Potraživanja koja su predmet sudskog postupka smatramo neosnovanim, jer Raičević u navedenoj sezoni nije mogla u potpunosti da ispunjava svoje ugovorne obaveze, time ni da sada traži izmirivanje obaveza u cjelosti”, objavila je tada Budućnost.

Bonus video: