Budućnost u problemima, Maja Bulatović poručuje: Klub se gasi

"Jednostavno, klub se gasi. Hoće li on igrati crnogorskoj ligi, ko će da ga vodi, ja ne znam ovog trenutka, ali imamo obaveze iz šestog i sedmog mjeseca prema zaposlenima i povjeriocima koje moramo da regulišemo. Igračicama u ponedjeljak treba se saopšti da im se raskidaju ugovori, ali ja ne znam ko će to da to kaže, jer ja nisam finansijer", rekla je Maja Bulatović za "Dan"

35051 pregleda 775 reakcija 145 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti (arhiva), Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Rukometašice Budućnosti (arhiva), Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Ženski rukometni klub Budućnost je pred gašenjem, kazala je u razgovoru za "Dan" izvršna direktorica kluba i legendarna crnogorska rukometašica, Maja Bulatović.

Prije nekoliko dana generalni sponzor, kompanija "Bemax" je izašla iz kluba, pa je Budućnost u bezizlaznoj situaciji.

"Na današnji dan klub se gasi. Nažalost, nije ni prvi ni posljednji, ali to je sudbina koja nas je sačekala. Deset dana pred okupljanje ekipe za početak nove sezone ostali smo bez glavnog sponzora i klub je u nezavidnoj situaciji. Problemi su veliki, a u minulih nedjelju dana pokušali smo da minimiziramo troškove i da raskidamo ugovore, jer nemamo uslova da platimo bilo šta. U nečemu smo uspjeli, ali u mnogo toga ne. Problem je još veći ako se zna da je napravljen plan priprema, da je ekipa trebalo da obavi prvi dio na Jahorini (50 odsto sredstava uplaćeno), da smo prijavili nastupe na turnirima, da su kupljene avionske karte. 'Bemax' je pokrio troškove za prošlu sezonu, ali su ostale obaveze za šesti i sedmi mjesec – od stanarina, avio karata, igrača koji su trebali da dođu", rekla je Maja Bulatović za "Dan".

U međuvremenu ekipu je već napustila Ruskinja Valerija Kirdjaševa, koja je u klub došla sredinom decembra prošle godine i koja je, u tom trenutku, bila treće pojačanje za predstojeću sezonu. Kridjaševa je nedavno potpisala za rumunsku Gloriju.

"Ovih dana prave se aneksi ugovora, da prođemo bez penala i da budu slobodne u izboru nove sredine. Kako ćemo u tome uspjeti, ne znam. Igračicama koje su trebale da dođu treba da se saopšti informacija da nisu dio kluba, da su takođe slobodne. Jednostavno, klub se gasi. Postoje osnivači, a to su privatna lica koja rade u klubu. Jednostavno, u vrijeme korone morali smo preregistrovati klub kako bismo ispunili obavezu tadašnjeg ministra Nikole Janovića. Dali smo svoje ime i prezime da bi nas Ministarstvo registrovalo, ali nismo finansijeri. Koliko sam upoznata 'Bemaks' nije želio da prihvati da Opština bude vlasnik 51 odsto. Što se nas tiče, može Opština da bude vlasnik 1.000 odsto", rekla je Bulatović.

Zbog slične situacije EHF je ranije eliminisao Vardar iz Lige šampiona.

"Mnogo je to složeno. Moraju se raskinuti ugovori koje je napravio 'Bemaks', tačnije ugovori koje su napravile menadžerka Katarina Bulatović i trener Bojana Popović, koje su sklapale ekipu. Takođe, smatram da se svjesno sa Milenom Raičević ušlo u tu tužbu, koja je kod EHF završena kako je završena. Hoće li Budućnost kao Vardar zbog duga biti izbačena iz Lige šampiona to ne znam, ali mi smo svemu naredni. Ponavljam, na današnji dan nemamo uslova da budemo učesnici Lige šampiona. Jednostavno, klub se gasi. Hoće li on igrati crnogorskoj ligi, ko će da ga vodi, ja ne znam ovog trenutka, ali imamo obaveze iz šestog i sedmog mjeseca prema zaposlenima i povjeriocima koje moramo da regulišemo. Igračicama u ponedjeljak treba se saopšti da im se raskidaju ugovori, ali ja ne znam ko će to da to kaže, jer ja nisam finansijer", zaključila je Maja Bulatović za "Dan".

Bonus video: