Odbornik Glavnog grada na raspravi o ŽRK Budućnost: Kome su idoli profesionalni sportisti neće izrasti u zdravog čovjeka

"Smatram da se tim novcem i ulaganjem moglo više doprinijeti u promociji zdravlja i zdravih stilova živiota, nego što je ulaganje u neki posrnuli profesionalni klub koji će se i dalje baviti samo svojim sponzorima, svojim ugovorima, apanažama, finansijama..."

32629 pregleda 173 reakcija 141 komentar(a)
Šušić, Foto: NSD
Šušić, Foto: NSD

Klub koji je sedam decenija simbol Podgorice, koji je dva puta bio prvak Evrope i koji je dao mnogo sportistkinja svjetske klase za odbornika u Glavnom gradu Mitra Šušića nije dobar primjer za djecu.

Glavni grad je u petak na sjednici Skupštine preuzeo osnivačka prava nad Ženskim rukometnim klubom Budućnost Bemax, a tokom rasprave Šušić, koji je predsjednik kluba odbornika Nove srpske demokratije, najavio je da neće podržati tu odluku.

"Sipanjem javnog novca u štetnu društvenu djelatnost kakva je profesionalni sport ne može se ništa korisno dobiti", počeo je Šušić, jedini koji nije glasao za pomenutu odluku.

Rekao je i da profesionalni sport danas ne promoviše ništa kvalitetno i vrijedno.

"Ni zdravlje, ni fer-plej, niti maksimu u zdravom tijelu zdrav duh. Danas je to sredina pogodna za pranje novca i korupciju i jednu vrstu trgovine ljudima, suštinski promoviše sve ono što ne bi trebalo da budu ljudske vrijednosti", dodao je Šušić.

Kako je rekao sa stanovišta društvene koristi ne može da podrži tu odluku.

"Smatram da se tim novcem i ulaganjem moglo više doprinijeti u promociji zdravlja i zdravih stilova živiota, nego što je ulaganje u neki posrnuli profesionalni klub koji će se i dalje baviti samo svojim sponzorima, svojim ugovorima, apanažama, finansijama... Sa nečim što nema punom veze sa nečim kako će odgajati naša djeca i da li će razviti zdrave stilove života".

Na kraju je poručio...

"Neko ko prati i kome su idoli profeseionalni sportisti sigurno neće izrasti u zdravog čovjeka".

Bonus video: