Budućnost kreće iz Bukurešta, Jelena Radivojević: Najviše treba da se fokusiramo na sebe

Podgoričanke u nedjelju od 16 časova gostuju Rapidu u 1. kolu Lige šampiona

5975 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ŽRK Budućnost
Foto: ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnosti evropsku sezonu počinju u nedjelju.

Rival je Rapid u Bukureštu (16 časova), tim za koji nastupa crnogorska legenda Milena Raičević, ali i u čijem stručnom štabu je od ovog ljeta nekadašnji reprezentativac Igor Marković.

"Plave" jedva čekaju početak sezone, ali i znaju da nisu u situaciji da prijete bilo kome, pogotovo što je do prije nešto više od mjesec bilo pitanje i da li će klub nastaviti da funkcioniše.

Ipak, uvod u Ligu šampiona je bio pravi, jer su Podgoričanke osvojile jak turnir u Debrecinu.

"Nosimo lijep osjećaj iz Debrecina. Pobijedili smo dvije izuzetno kvalitetne ekipe. Jako je nezahvalno prognozirati sezonu, jer je naša grupa takva da je u njoj krem evropskog rukometa. Ali, isto tako niko ne može da nam zabrani da se borimo i da dajemo sve od sebe. Idemo korak po korak, pa da vidimo kako će to da izgleda", rekla je Jelena Radivojević (eks Despotović).

Rapid je tim koji će kako sezona odmiče samo biti bolji, smatra Radivojević.

"Igrao je Kup Rumunije, mislim nije baš dobro odigrao, tako da ih očekujem u mnogo boljem izdanju. Sigurno je to bio alarm za njih. Mislim da će pred svojom publikom da pokažu najbolje što imaju i što mogu. Radi se o kvalitetnim igračicama, i one imaju oscilacija, ali mi treba da se fokusiramo na sebe".

Težak zadatak u Bukureštu očekuje i Jelena Vukčević:

"Biće dobra atmosfera i teška utakmica. Nema nikakvog straha - ne treba da osjećamo pritisak i moramo da budemo motivisane. Sa dobrim osjećajem sa turnira u Debrecu idemo u Bukurešt da damo sve od sebe. Očekivanja od nove sezone su da stičemo iskustvo, da rastemo kao igračice i kolektiv i mislim da će nam baš ovakve utakmice dosta značiti", poručila je mlada rukometašica.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: