Počinje sezona u Ligi šampiona: Put u nepoznato za Budućnost

Podgoričanke od 16 časova gostuju Rapidu u Bukureštu

5431 pregleda 1 komentar(a)
Foto: ŽRK Budućnost
Foto: ŽRK Budućnost

Vrijeme je za start sezone, došao je momenat za rukometašice Budućnosti i otvaranje Lige šampiona.

Rival je Rapid u Bukureštu (danas od 16 časova), tim za koji nastupa crnogorska legenda Milena Raičević, ali i u čijem stručnom štabu je od ovog ljeta nekadašnji reprezentativac Igor Marković.

„Plave” ne kriju da jedva čekaju premijeru, ali znaju da nisu u situaciji da prijete bilo kome. Pogotovo jer je do prije nešto više od mjesec bilo pitanje i da li će klub nastaviti da funkcioniše. Mada je uvod u Ligu šampiona bio pravi, jer su Podgoričanke osvojile jak turnir u Debrecinu.

„Sve ovo što smo radile u prethodnih četiri-pet sedmica treba da prenesemo na teren. Igračice pomažu jedna drugoj, imamo dobar timski duh i vjerujem da to može da nas dovede do dobrog rezultata. Rapid je pravljen za velike domete i zbog toga nema potrebe da osjećamo pritisak, nego samo da se bavimo nama i našom igrom”, kaže Bojana Popović, trener Budućnosti.

Turnir u Debrecinu je dobra početna tačka.

„Uvijek je lijepo ući u sezonu sa određenom dozom samopouzdanja, ali Liga šampiona je nešto sasvim drugačije u odnosu na pripremne turnire. Radimo na tome da adrenalin kod igračica bude na nekom nivou koji neće da ih optereti. Želimo da uživamo i da igračice ove sezone stiču iskustvo”, dodala je Bojana.

Osim Rapida, rivali u grupi biće Đer, Vajpers, Esbjerg, Odenze, Ludvigzburg i Brest.

„Najvažnije je da ispoštujemo dogovor iz svlačionice. Na pripremnim mečevima smo se vraćali u igru nakon što smo bile u minusu. I kada se moja ekipa izbori s tim da ne paniči kada je u minus fazi, biće nam mnogo lakše”, poručila je legendarna rukometašica.

Težak zadatak u Bukureštu očekuje i Jelena Vukčević:

„Biće dobra atmosfera i teška utakmica. Nema nikakvog straha - ne treba da osjećamo pritisak i moramo da budemo motivisane. Sa dobrim osjećajem sa turnira u Debrecu idemo u Bukurešt da damo sve od sebe. Očekivanja od nove sezone su da stičemo iskustvo, da rastemo kao igračice i kolektiv i mislim da će nam baš ovakve utakmice dosta značiti”, zaključila je Jelena Vukčević.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: