Odlično prvo poluvrijeme nedovoljno za iznenađenje: Budućnost na otvaranju poražena u Bukureštu

Izabranice Bojane Popović izgubile od Rapida

16768 pregleda 7 komentar(a)
Foto: handbalrapid
Foto: handbalrapid

Prvih 30 minuta je pokazalo da novi tim Budućnosti ima kvalitet da bude konkurentan u Ligi šampiona, ali bilo je to premalo da bi dvostruki prvak Evrope i pomislio da može do dobrog rezultata na otvaranju elitnog takmičenja.

Izabranice Bojane Popović su izgubile u Bukureštu od Rapida (32:27), a sve je maltene bilo riješeno početkom drugog poluvremena kada je domaćin za samo nekoliko minuta serijim 5:0 pobjegao na 24:18.

"Plave" su bile odlične u prvom dijelu, četiri puta su i imale prednost od gola razlike, a na veliki odmor se pošlo sa egalom - 15:15.

Očekivao se pad u igri, ili da Rapid doda gas, i to je viđeno u nastavku - tako je Budućnost dala samo tri gola za nešto manje od 13 minuta i bilo je jasno da ide ka porazu.

Ivona Pavićević je sa sedam golova bila najefikasnija u Budućnosti, Jelena Radivojević je postigla šest, a četiri Jelena Vukčević...

Anđela Janjušević se sa osam istakla u Rapidu, dok je četiri puta mrežu bivšeg kluba tresla naša rukometašica Milena Raičević.

Budućnost naredne nedjelje u 2. kolu dočekuje Brest koji je u subotu na svom terenu savladao Vajpers 30:27.

RAPID - BUDUĆNOST 32:27 (15:15)

Bukurešt - Dvorana „Polivalent”. Gledalaca: 2.000. Sudije: Duičinov, Gorecov (Bugarska). Isključenja: Rapid 2, Budućnost 4 minuta. Sedmerci: Rapid 6 (6), Budućnost 5 (4).

Rapid: Ćuka (dvije odbrane), Dujndam (11 odbrana i sedmerac), Gonsales, Gorškova 1, Bučeski, Kasoma 5, Lopes, Kujate 3, Koršoš 3, Fernandes 1, Ernandes, Polman 5, Janjušević 8 (6), Raičević 4, Ristovska 1, Grožav 1.

Budućnost: Atingre (tri odbrane), Hauge Sakura (devet odbrana), Marsenić, Vukčević 4 (4), Godeč 1, Danijelson 1, Popović, Kuzmanović, Ivanović 1, Radević 1, Bulatović 2, Tomova 3, Radivojević 6, Kadović 1, Pavićević 7.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: