Povratak u Moraču koji se neće pamtiti - Budućnost se protiv Bresta držala 16 minuta

Crnogorski prvak nije imao mnogo šansi protiv francuskog predstavnika u 2. kolu Lige šampiona (35:25) - svijetla tačka je 17-godišnja Nina Ramusović koja je na debiju u eliti postigla tri gola

24953 pregleda 37 reakcija 17 komentar(a)
Jelena Radivojević na meču sa Brestom, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Jelena Radivojević na meču sa Brestom, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Dobrih četrdesetak minuta u Bukureštu i samo 16 u prvom meču u "Morači" poslije godinu i po...

Rukometašice Budućnosti nisu bile ni blizu čuda protiv favorita, ubjedljivo su poražene u 2. kolu grupe B Lige šampiona - bodove iz naše najveće dvorane bez mnogo muke odnio je francuski Brest (35:25).

Dvostruki prvak Evrope tako je na posljednjih 16 utakmica u EHF eliti upisao svega dvije pobjede (obje protiv Savehofa prošle sezone) i jedan remi - upravo iznenađujući prije 10 mjeseci protiv Bresta.

Ujedno izjednačen je i drugi najubjedljiviji poraz u Morači - prvi ostaje onaj iz 1998. godine kada je u Podgorici slavila Mar Valensija sa 40:26.

Djevojke Bojane Popović praktično su od prvog minuta bile u minisu, Brest je na startu uglavnom imao gol ili dva prednosti, a onda je zahvaljujuči najboljem periodu na utakmici Budućnost golom Jelene Radivojević stigla do 7:7.

ŽRK Budućnost
foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Bio je to 16. minut, a već sljedeća dva ekspresna napada ekipe Rafaele Tervel kao da su najavila potop crnogorskog prvaka - Onasija Ondono i Korali Lasurs brzo su vratile plus dva za Brest, da bi ubrzo semafor u "Morači" pokazivao i 12:7.

Osim Jelene Radivojević malo je bilo raspoloženih igračica u napadu u tim trenucima, a u odbrani nisu pomogle ni odbrane Sakari Hauge, pa je Brest nakon pogotka Kristine Novak otišao na velikih 16:8.

Sa četiri vezana pogotka - dva u finišu prvog i dva početkom drugog poluvremena - Budućnost je prišla na 16:12, ali je Brest novom serijom 5:0 već tada otišao na nedostižnih 21:12.

U tim trenucima i kapitenka Ivona Pavićević je zbog ironičnog aplauza upućenog ka sudijama iz Holandije automatski zaradila dva isključenja, a prednost francuske ekipe konstantno je rasla (najviše do 14 razlike), čak je i golmanka Bresta Florijan Andre dva puta pogodila sa svoje polovine.

Ivona Pavićević
Ivona Pavićevićfoto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Na kraju Brest je "Moraču" zaledio konačnih na minus 13, ali su rukometašice Budućnosti koje su mnogo toga još tokom ljeta prevalile preko glave od oko 800 gledalaca dobile aplauz.

I takav poraz donio je i nekoliko dobrih stvari kao što su golovi na debiju u Ligi šampiona taletnovane Nine Ramusović i hladnokrvnost 19-godišnje Jelene Vukčević koja je pogodila svih sedam penala, a jednom je mrežu tresla iz igre.

Naredni meč Budućnost igra u subotu protiv Odenzea u gostima.

BUDUĆNOST - BREST 22:35 (10:16)

Podgorica - Dvorana "Morača". Gledalaca: 800. Sudije: Vejmans i Volbertus (Holandija). Sedmerci: Budućnost 9 (8), Brest 5 (3). Isključenja: Budućnost 12, Brest 8 minuta.

Budućnost: Atingre (četiri odbrane), Hauge (tri odbrane i sedmerac), Marsenić, Danijelson, Vukčević 8 (7), Godeč 1, Popović, Marković 1, Ivanović 1, Radević 1, Bulatović, Tomova, Ramusović 3 (1), Radivojević 3, Kadović 2, Pavićević 2.

Brest: Andre 2 (14 odbrana), Filter (dvije odbrane), Nokandi 3, Merot 4 (3), Lasurs 4, Ondono 3, Vjahireva 5, Novak 3, Fore 2, Kanor 2, Fopa 1, Let 2, Koatanea, Žariž 1, Dembele 1, Mladenovska 2.

Bonus video: