Popović: Kad promašiš 12 zicera sa krila; Ramusović: Srećna sam zbog debija, nadam se da će sljedeći mečevi biti bolji

Šefica stručnog štaba o isključenju Ivoone Pavićević: "Jednostavno nema opravdanja za to, takve reakcije ne smije da ima posebno jer je kapitanka"

5325 pregleda 10 komentar(a)
Bojana Popović tokom utakmice sa Brestom, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Bojana Popović tokom utakmice sa Brestom, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Budućnost se protiv Bresta držala do trenutka kada su ziceri postali problem za crnogorskog prvaka...

Sve to jedan od favorita u Ligi šampiona znao je da iskoristi i do kraja upiše ubjedljivu pobjedu u 2. kolu Lige šampiona (35:22).

"Sve što smo trebali da postignemo u početku nismo uspjeli - 12 čistih zicera smo promašili sa krila u trenucima kada se lomila utakmica", rekla je nakon meča Bojana Popović, šefica stručnog štaba "plavih".

Promašaji su stigli sa pozicija gdje se najmanje očekivalo.

"Od krilnih igračica koja su najiskusnija (Ivona Pavićević i Nina Bulatović) i koja treba da nam daju vjetar u leđa nismo imali pravu podršku", dodala je Bojana.

Nakon takvih promašaja utakmica je otišla u potpuno pogrešnom smjeru.

"Kada se takve stvari dese mladoj ekipi, onda ona pada sa energijom i samopouzdanjem. Teško je nešto reći, ali jednostavno sam to osjetila kod promašenih šuteva, a onda se sve prenijenilo i na odbranu, a nakon toga ih je teško bilo vratiti. Sve je to svakako i očekivano kada dođu protiv ozbiljnih odbrambenih igračica".

O odbrani legendarna rukometašica kaže.

"Igračice jednostavno nisu imale nijedan kvalitet duel u odbrani, osim Klare Monti Danijelson, nedostajo je energije u tom segmentu".

Jelena Radivojević je jedina bila raspoložena u napadu, razigravala je saigračice...

"Nismo ekipa koja može da puni dosta lakih šansi, a kada ih i stvorimo, a ne pogode ih one od kojih očekujemo to stvara dodatni pritisak kako da napravimo narednu šansu", smatra Bojana.

Kapitenka Ivona Pavićević je zbog nervoze i ironičnog aplauaza sudijama zaradila isključenje na četiri minuta.

"Kada smo mogle da uđemo u određeni ritam početkom drugog poluvremena to nas je malo presjeklo, jer smo četiri minuta bile sa igračicom manje. Jednostavno nema opravdanja za to, takve reakcije ne smije da ima posebno jer je kapitenka", jasna je Popovićeva.

Lijepa priča ovog meča je Nina Ramusović, 17-godišnjakinja koja je tri puta tresla mrežu na debiju u Ligi šampiona.

"Srećna sam što sam ovdje i što mi je trenerica dala šansu da igram Ligu šampiona. Nadam se da će sljedeća utakmica biti bolja, ali nastavićemo da se borimo. Prvi put igram, mnoge su starije od mene, ali zaista sam srećna što sam dobila ovu priliku", rekla je Nina.

Da li joj je ovaj meč pokazao da može da igra protiv najboljih u Evropi.

"Mislim da mogu da igram Ligu šampiona, ali trudiću se da još više radim", zaključila je mlada nada Budućnosti.

Bonus video: