Prvi spisak Suzane Lazović: Povratak Milene Raičević, oporavila se Đurđina Jauković, a tu su i četiri debitantkinje

Golmanka Marta Batinović nedavno se vratila na teren nakon oporavka od teške povrede, ali će biti pošteđena ove reprezentativne akcije - gol Crne Gore ponovo će braniti Ljubica Glendža (ranije Nenezić)

13684 pregleda 78 reakcija 12 komentar(a)
Milena Raičević i Đurđina Jauković, Foto: Boris Pejović
Milena Raičević i Đurđina Jauković, Foto: Boris Pejović

Nova selektorka prvi put je "otvorila" karte - Suzana Lazović je objavila spisak rukometašica Crne Gore na koje računa za EHF sedmicu.

Glavna, ali i očekivana, vijest je povratak Milene Raičević nakon nesuglasica sa prethodnom selektorkom Bojanom Popović, a tu su i četiri debitantkinje..

Prvi put među "lavicama" tako su se našle - krilo francuskog Rena Milica Trifunović i pivotkinja rumunskog Minaura Andrijana Tatar, kao i juniorske reprezentativke Sara Burić i Ivana Vujadinović.

U nacionalni tim se vraća i golmanka Ljubica Glendža (ranije Nenezić), a na spisku su igračice koje su nastupale na Svjetskom prvenstvu u decembru, kao i kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Parizu koji je održan u aprilu.

Spisak za EHF sedmicu
Spisak za EHF sedmicufoto: RSCG

Iz Rukometng saveza Crne Gore je saopšteno da će na ovom okupljanju sa "lavicama" biti i igračica rumunskog ĆSM Bukurešta Đurđina Jauković, koja bi uskoro trebalo da se vrati na teren, nakon što se oporavila od teške povrede.

Golmanka Marta Batinović nedavno se vratila među stative nakon oporavka od teške povrede koju je doživjela na decembarskom Svjetskom prvenstvu, ali će biti pošteđena ove reprezentativne akcije, u dogovoru sa stručnim štabom, imajući u vidu to da neće biti kontrolnih utakmica tokom EHF sedmice.

Naš nacionalni tim će u okviru EHF sedmice biti na okupu u Podgorici, a sa tim akcijama zvanično će početi "operacija EHF Euro 2024", šampionat kontinenta koji će od 28. novembra do 15. decembra biti održan u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Do početka Evropskog prvenstva "lavice" će imati još jedno okupljanje u oktobru, a na svom osmom šampionatu Evrope, Crna Gora će igrati u grupi u Debrecinu, a rivali će joj biti Srbija, Rumunija i Češka.

Dvije prvoplasirane selekcije izboriće plasman u glavnu rundu.

SPISAK: Golmanke - Marina Rajčić, Armel Atingre, Ljubica Glendža; Krila: Ivona Pavićević, Dijana Mugoša, Nađa Kadović, Ivana Vujadinović, Nina Bulatović, Milica Trifunović; Pivotkinje: Tatjana Brnović, Ivana Godeč, Bobana Olteanu, Andrijana Tatar; Bekovi: Đurđina Jauković, Jelena Radivojević, Sara Burić, Milena Raičević, Matea Pletikosić, Itana Grbić, Tanja Ivanović, Jelena Vukčević, Katarina Džaferović, Đurđina Malović , Nikolina Marković

Bonus video: