"Plave" ne žele novi košmarni dan u Odenzeu

Rukometašice Budućnosti u subotu (16h) igraju na mjestu gdje su prošle sezone izjednačile najubljedljiviji poraz u istoriji

4776 pregleda 2 komentar(a)
Bojana Popović, Foto: handbalrapid
Bojana Popović, Foto: handbalrapid

Povratak na mjesto košmara - godinu i pet dana kasnije. Rukometašice Budućnosti u 3. kolu Lige šampiona igraju protiv Odenzea u Danskoj - na terenu na kojem su prošle godine poslije 30 minuta gubile 25:8, a na kraju izjednačile najubljedljivije poraze u istoriji od minus 15 (39:24).

Meč u "Sidbank areni" igra se u subotu od 16 sati.

- Znamo da nam je poluvrijeme iz prošle godine bilo i najgore od kada vodim nekim tim - nismo se snašli sa njihovom tranzicijom, a one svaku grešku, svaki loš šut kažnjavaju i sve su spremne za brzo trčanje - prisjetila se tog meča Bojana Popović, šefica stručnog štaba "plavo-bijelih".

Kakav bi odgovor na takvu igru mogao da bude ovog puta?

- Mora da bude najbolji mogući, u smislu vraćanja i disciplinovanog dobrog napada, kako bismo spriječili lake golove - dodala je Bojana.

Budućnost je Ligu šampiona otvorila sa dva poraza (Rapid i Brest), dok je Odenze imao polovičan učinak.

- Igrao je slično kao mi - prvi meč odlično kod kuće protiv Ludvigsburga (pobjeda 28:22), dok u danskom derbiju protiv Esbjerga (poraz 39:30) nije bio na nivou koji je karakterističan za taj klub. Primili su dosta golova na toj utakmici i ona bi mogla da nam da određene smjernice iako nije realno jer Odenze ima odličnu ekipu, a taj poraz može samo da zavara - objasnila je Popovićeva.

Koliko danski klub može da bude opasan pokazao je njegov meč u domaćem šampionatu.

- Ukupno igra odlično ove sezone, u dnaskoj ligi je pred meč sa Esbjergom slavio sa 17 golova prednosti protiv Nikebinga, koji takođe igra u Ligi šampiona - istakla je Bojana.

A, koliko će Odenze biti drugačiji u odnosu na prošlogodišnji meč?

- Sada je to nova ekipa, u smislu bekova - prošle godine je Dion Houšer bila vođa, sada su to drugi neki bekovi. Jedna postava mu je niža i finterski raspožena što će biti veći problem nego kada igra postava koja je više orjentisana na šut. Bukvalno te postave mijenjaju na 15 minuta, održavaju tempo, a kao i prošle godine najopasniji su iz tranzicije - opisala je Bojana rivala iz Danske.

Njene djevojke odigrale su dobrih 40 minuta protiv Rapida u Bukureštu, dok su na premijeri u "Morači" protiv Bresta potonule poslije 16 minuta.

- Stvorili smo puno šansi koje se nisu realizovale, a sve se na kraju baš odrazilo na rezultat i to ne smije da nam se dešava u narednoj utakmici. Nemamo kapacitet da pravimo toliko prilika i promašujemo... Zbog toga je važno da sve što budemo izgradili kao tim realizujemo ako želimo da se primaknemo Odenzeu.

Nakon trećeg kola slijedi i prva EHF sedmica rezervisane za reprezentacije.

- Pauza? Nama više nedostaju utakmice za razliku od ostalih ekipa kojima možda prija jedna sedmica odmora... Jednostavno tako gubimo ritam. Moraćemo da tražimo protivnike da vježbamo i treniramo iako nemamo ni ekipu na okupu jer dosta igračica ima obaveze u reprezentaciji - zaključila je Bojana.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: