Milena Raičević ponovo među "lavicama": Srećna sam, želimo da vratimo karakter koji krasi Crnu Goru

Nova selektorka rukometašica Crne Gore Suzana Lazović vratila u reprezentaciju sjajng srednjeg beka

6285 pregleda 5 komentar(a)
Ponovo u najdražem dresu: Milena Raičević, Foto: Ehf-euro.com
Ponovo u najdražem dresu: Milena Raičević, Foto: Ehf-euro.com

Na početku puta ka osmom zaredom Evropskom prvenstvu ulazak Milene Raičević pokrenuo je "lavice" ka pobjedi nad Turskom.

Crna Gora na kraju nije imala mnogo problema sa autsajderom, ali niko tada nije mogao ni da pomisli da legendarna rukometašica tokom naredne godine više neće nositi crveni dres. Sve do ovog septembra kada je sve "ispravila" nova selektorka Suzana Lazović.

"Srećna sam što sam ponovo dio nacionalnog tima - ovo je nova reprezentacija koja će sa novom selektorkom raditi dobre stvari i boriti se", poručila je Milena kada se vratila među "lavice".

Nakon što je prije godinu tužila Budućnost zbog neisplaćenih zarada iz vremena kada je bila trudna, za Milenu više nije bilo mjesta ni u reprezentaciji. Koliko je nedostajala najbolje se vidjelo na Svjetskom prvenstvu, pa u nastavku kvalifikacija sa Srbijom, revanšu sa Turskom i na kraju tokom olimpijskih kvalifikacija u Ulmu...

"Srećna sam što je Suzana selektorka, svojim radom i trudom je to zaslužila, veliki smo profesionalci - ona kao selektor, a ja kao igrač. Neće biti nikakvih prepreka", dodala je Milena pred prvi trening tokom EHF sedmice.

"Lavice" će poslije kraha u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu pokušati da se vrate pobjedničkim navikama.

"Prvo je okupljanje, veliki je broj igračica, ali od prvog dana ulazimo sa energijom - što je potrebno ekipi da se vrati karakter koji krasi ovu reprezentaciju", jasna je Milena. "Od prvog dana želimo da gradimo taj duh, a sve ostalo što se bude dešavalo biće proizvod našeg dobrog treninga, volje i želje".

Do najvećih uspjeha Crna Gora je stigla zahvaljujući čuvenoj odbrani, gdje se posebno isticala današnja selektorka Suzana Lazović.

"Odbrana je naš glavni adut - reprezentacija koja ima dobru odbranu rješava sve. Naravno da je bitan i dobar napad, ali iz odbrane sve kreće", naglasila je rukometašica Rapida iz Bukurešta.

Meč sa Turskom sa početka kvalifikacija sada izgleda daleko, a već krajem novembra naš nacionalni tim očekuju i Evropsko prvenstvo, gdje će "lavice" biti jače upravo za sjajnog srednjeg beka.

"Koliko god da smo zauzeti u klubovima, moramo da nađemo vremena za nacionalni tim", jasna je Milena.

EHF Euro će organizovati Austrija, Mađarska i Švajcarska, a rivali Crne Gore u grupi koja će se igrati u Debrecinu biće Srbija, Rumunija i Češka.

"Nalazimo se u sjajnoj grupi, igraćemo pripremne utakmice, imamo dosta da radimo do Evropskog prvenstva kao i svake godine", zaključila je Milena.

Riječ debitantkinje: Dolazim iz najjače lige, pa samopouzdanje nije problem

Suzana Lazović je na svoj prvi spisak uvrstila i četiri debitantkinje - među njima je Andrijana Tatar, pivotkinja rumunskog Minaura.

"Osjećaj je prelijep, svaki sportista sanja da bude dio reprezentacije i zahvalna sam selektorki na pruženoj šansi. Suvišno je govoriti o našoj borbenosti, za sebe mogu reći da sam veliki borac, igram u rumunskoj ekipi koja igra najjaču ligi u Evropi, tako da imam i veliko samopouzdanje. Nadam se da ću opravdati poziv", poručila je Andrijana.

Bonus video: