Senzacija u „Morači”: Budućnost osvojila bod protiv Đera

„Plave” zaustavile aktuelnog prvaka Evrope

11166 pregleda 75 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Dueli Budućnosti i Đera su ranije bili spektakli, nerijetko su odlučivali i o evropskim trofejima...

Odavno nije tako, razlika u kvalitetu, ambicijama i budžetima je sada ogromna, ali izabranice Bojane Popović su pokazale da prava energija i hrabro izdanje mogu da donesu veliki rezultat protiv aktuelnog prvaka Starog kontinenta i jednog od favorita u Ligi šampiona.

Budućnost je zaustavila Đer u „Morači” i potpuno zasluženo stigla do prvog boda u eliti ove sezone - bilo je 23:23.

Vrhunac uzbuđenja u sablasno praznoj dvorani, pred svega 500 gledalaca, viđen je u posljednja dva minuta.

Mađarice su nakon isključenja Tanje Ivanović imale igračicu više do kraja utakmice, ali su prokockale dva napada - u prvom je zicer skinula golmanka Sakura Hauge, a u posljednjem na utakmici je dosuđeno probijanje.

Sakura Hauge
foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Ostalo je 23:23, pa je Budućnost prekinula niz od 15 poraza u duelima sa Đerom - posljednji trijumf je, naime, ostvarila u februaru 2016.

U podgoričkoj ekipi je na golu briljirala Hauge sa 16 odbrana, a najefikasnija je bila Jelena Radivojević sa sedam pogodaka. Jedan manje je upisala Ivana Godeč, četiri puta je mrežu tresla Nina Bulatović...

Budućnost za sedam dana dočekuje Bitighajm, koji je u prva četiri kola ostvario jednu pobjedu - savladao je Rapid u Bukureštu 37:29.

BUDUĆNOST - ĐER 23:23 (10:11)

Podgorica - Dvorana „Morača”. Gledalaca: 500. Sudije: Budzak, Zahradnik (Slovačka). Sedmerci: Budućnost 1 (1), Đer 3 (3). Isključenja: Budućnost 4, Đer 2 minuta.

Budućnost: Atingre, Hauge (16 odbrana), Marsenić, Danijelson, Vukčević 1 (1), Godeč 6, Popović, Marković 2, Ivanović 1, Radević, Bulatović 4, Tomova, Ramusović, Radivojević 7, Kadović, Pavićević 2.

Đer: Toft (šest odbrana), Sako (sedam odbrana), Blom 3, Bratset-Dale, De Paula, Rju 2, Brajstol 3, Dulfer, Jorgensen 2, Fodor, Hovden 1, Nze Minko 4, Van Vetering 3, Haušer 5 (3).

Standings provided by Sofascore

Bonus video: