Budućnost ima stav i karakter: Možemo da igramo sa svima

Podgorički velikan nakon 15 poraza zaredom zaustavio Đer - Nikolina Marković još jednom protiv prvaka Evrope pokazala talenat

3575 pregleda 0 komentar(a)
Još jedna dobra partija protiv Đera: Nikolina Marković, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Još jedna dobra partija protiv Đera: Nikolina Marković, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Sa tek prišivenom drugom zvjezdicom iznad grba, Budućnost je na krilima Dragane Cvijić i Katarine Bulatović, u februaru 2016. srušila Đer. Bio je to najveći derbi tog vremena i teško da je bilo ko tada mogao i da pomisli da će podgorički velikan izgubiti narednih 15 mečeva sa mađarskim gigantom.

Uslijedile su teške godine za Budućnost, Đer je nizao pobjede, često i veoma ubjedljive, a onda je zaustavljen kada se to možda i najmanje očekivalo - kao šampion Evrope, od ekipe koja tokom ljeta nije bila sigurna ni da li će igrati Ligu šampiona.

Budućnost je odigrala najbolji meč posljednjih godina i protiv šestostrukog prvaka “zgrabila” zaslužen bod - 23:23.

- Zaista je veliko zadovoljstvo i sve to nam je pokazatelj da se dosadašnji rad isplatio - poručila je Nikolina Marković, talentovani srednji bek Budućnosti.

Možda Budućnost nije među favoritima Lige šampiona, ali ova generacija je pokazala da klub iz Podgorice i dalje ima “šmek” za velike takmice.

- Očigledno je da smo mlada ekipa, pa bih to navela kao jedan od razloga pozitivnog rezultata. Mladost u smislu želje za igrom, uspjehom i dokazivanjem uz vođstvo određenih iskusnijih saigračica koje težimo da pratimo. Imale smo, naravno, i dobru priprema za ovu utakmicu - dodala je mlada rukometašica Budućnosti.

Nikolina je prije deset mjeseci upravo protiv Đera, bez obzira na poraz, prvi put zablistala u plavom dresu - ovog oktobra je sa dva važna gola potvrdila talenat.

- Sigurno je da samopouzdanje nakon dobre igre samo može da raste. Naravno, trudim se da ga zadržim i pružim još dobrih partija u budućnosti - kaže “broj 14” Budućnosti.

Njena poziciji nosi i poseban pritisak.

- On uvijek postoji i to je tako dok se igra i trenira na profesionalnom nivou. Učim da pritisak posmatram iz pozitivnog ugla kao i da što više iskoristim ovu situaciju za lični napredak - objasnila je.

U bekovskoj liniji pored sebe ima i iskusnih i odličnih rukometašica - prije svega Jelenu Radivojević, koja je pravi lider ove ekipe.

- Naravno da mi znači što imam nekog takvog pored sebe od koga mogu prije svega da vidim, ali i da sa njom razgovaram o svim situacijama u kojima se mogu naći na terenu. Naročito što se tiče nekih sitnih detalja i dogovora koji su zapravo ključni.

Je li remi sa Đerom najava novih čuda i pozitivnih rezultata ove sezone?

- Težimo ka tome s obzirom na to da smo postavili takav stav i karakter i pokazali da zapravo možemo da igramo sa svima - zaključila je Nikolina.

Bonus video: