Budućnost pokazala da može mnogo više, ali platila danak neiskustvu u Kristijansandu

Rukmetašice Budućnosti bile su u egalu 40 minuta na parektu Vajpersa, ali su doživjele ubjedljiv poraz u 6. kolu EHF Lige šampiona - 32:23 (15:14)

8474 pregleda 7 komentar(a)
Pavićević je jedina znala kako savladati Solberg, Foto: ŽRK Budućnost/Facebook
Pavićević je jedina znala kako savladati Solberg, Foto: ŽRK Budućnost/Facebook

Rukmetašice Budućnosti bile su u egalu 40 minuta na parektu Vajpersa, ali su doživjele ubjedljiv poraz u 6. kolu EHF Lige šampiona - 32:23 (15:14).

Presudio je nersećan splet okolnosti da pri rezultatru 19:19, iskusna 44-godišnja ali fantastična Katrin Lunde u pokušaju da ekipi Vajpersa omogući brzi centar, pogodi u nogu Ninu Bulatović, koja je nesmotreno promijenila smjer povratka u odbranu baš ka centru za dva minuta isključenja.

Lunde je potom "skinula" i zicer, omoguićila ekipi seriju 6:0 i u 46. minutu utakmica je bila riješena.

Ono što je pred meč naglasila Maja Savić, obistinilo se - Silje Solberg i Katrin Lunde i jesu najbolji golmanski tandem na svijetu.

Utakmica je i počela šutem Nine Bulatović u ziceru sa šesterca pravo u lice Solberg i odmah su Podgoričanke imale dva minuta igračicu manje. Solberg je dozvolila našim igračicama da realizuju tek peti zicer sa desnog krila, u međuvremenu je Lunde ulazila i dva puta uzastopno "skinula" sedmerce Jeleni Vukčević pa Nini Ramusović.

Ipak se na poluvrijeme otišlo sa golom prednosti za Vajpers - 15:14, ponajviše zahvaljujući i sjajnim odbranama Hauge, ali i raspoloženoj kapitenki Ivoni Pavićević, koja nije pogodila jedino iz pasivnog napada svojih drugarica...

U nastavku egal do 19:19 i slučajne lopte u nogu Bulatović.

Tek Budućnost je ostala na bodu i začelju grupe od osam ekipa u Ligi šampiona, Vajpers uz remi, sada ima i dvije pobjede.

Jamina Roberts je razigravala ali i upisala najviše golova, sedam. Loi Abing gol manje za pobjedničku ekipu. Lunde je odbranila 11 šuteva (dva sedmerca) i imala je 55 odsto uspješnosti dok je Solberg bila na 30 odsto sa šest odbrana. Budućnost je uputila 40 šuteva, isto koliko i Vajpers.

U Budućnosti po pet golova Ivane Godeč i Pavićević, uz jednak broj šuteva - osam. Jelena Despotović je dala četiri a Nina Blatović tri gola. Sakura Hauge je odbranila 10 od 39 šuteva.

Marija Marsenić je samo bila među stative da odbrani penal i nije uspjela.

Bonus video: