Suzana Lazović: Na svakoj poziciji imamo kvalitet, "lavice" je uvijek krasila glad i ona donosi rezultat

Rukometašice Crne Gore počele drugu EHF sedmicu sa novom selektorkom, do starta Evropskog prvenstva ostalo 38 dana

6812 pregleda 2 komentar(a)
Sa treninga lavica, Foto: Printscreen/TV Vijesti
Sa treninga lavica, Foto: Printscreen/TV Vijesti

Za tačno 38 dana Austrija, Mađarska i Švajcarska biće centri ženskog rukometa, a Evropsko prvenstvo u tim zemljama osmo na kojem će se pojaviti Crna Gora.

Ovog puta sa novom selektorkom Suzanom Lazović, koja polako počinje da sklapa kockice nakon što je u septembru prvi put radila sa "lavicama".

"Tek sjutra ćemo biti u punom sastavu na treningu i vjerujem da ćemo uspjeti da sprovedemo sve što smo zamislili u ovoj EHF sedmici", rekla je Suzana pred današnji okupljanje reprezentacije.

Za razliku od prve EHF sedmice naš nacionalni tim ovog puta će imati test meč i zajedničke treninge sa Hrvatskom.

"Imamo veliku rotaciju i mislim da će biti dovoljno protiv Hrvatske da pripremimo i taktički i tehnički sve što nam je potrebno za rivale na Evropskom prvenstvu - Srbiju, Rumuniju i Češku", naglasila je selektorka Crne Gore.

Uzbuđenje je i svaki trening

Upravo će meč sa Hrvatskom u petak biti i njen debi na klupi "lavica".

"Uzbuđenje je i sami trening sa reprezentacijom, ali ako bismo dozvolili uzbuđenju da prevlada onda sigurno ne bismo razmišljali trezveno, ne bismo donosili prave odluke", ne dozvoljava Lazovićeva da je ponesu emocije.

Kakva treba da bude Crna Gora na tom meču?

"Mirna i staložena, jer znamo za šta se spremamo. Rezultat nije prioritetan, ali želimo da vidimo nedostatke, kako bismo na Evropskom prvenstvu prikazale što bolje igre".

Rotacija i cilj na Euru

Evropsko prvenstvo stiže nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre, s tim da će ovog puta Crna Gora biti jača, pošto su se u tim vraćaju Milena Raičević i Đurđina Jauković.

"Raduje me dosta rotacija, pogotovo što se Đina vratila nakon duže pauze. Na svakoj poziciji imamo kvalitetne igračice, ne bih odvajala bekove, pivotkinje, krila, ni golmanke. Kada budu izmjene, vjerujem da igra neće padati, već da ćemo korak po korak ići ka gore".

Kakve su ambicije Crne Gore na Evrooskom prvenstvu?

"Cilj je da damo maksimum, ispoštujemo dogovor i napravimo timski duh. Ono što je uvijek krasilo 'lavice' je glad. Ta glad je na kraju uvijek donosila rezultat", jasna je Suzana Lazović.

Odbrana, brzi centar, tranzicija

Suzana Lazović je kao igračica komandovala odbranom Crne Gore, sada očekuje i da njene izabranice slično igraju.

"Odbrana će biti primarna, ključ svake utakmice. Probaćemo nakon toga da izvedemo 'brzi centar' i tranziciju, a važno je i vraćanje u odbranu. Što se tiče napada, potrebno je da metodološki razložimo sve akcije kako je potrebno, da budemo disciplinovane i ispoštojemo međusobni dogovor, koji će biti najvažniji".

Crna Gora će prvu fazu Eura igrati u Debrecinu, a rivali u grupi B su dobro poznati.

"Vjerujemo da ćemo uspjeti da pripremimo na najbolji mogući način i da odradimo analizu kako je potrebno. Crna Gora je već imala iskustvo igranja i sa Srbijom, Rumunijom i Češkom. Očekuju nas tri jaka protivnika, a sigurno je da sve zavisi od nas, od toga koliko ćemo spremno dočekati i ući u mečeve", zaključila je Suzana Lazović.

Bonus video: