Neka rivali razmišljaju o nama - "lavice" treniraju tokom EHF sedmice, čekaju debi Suzane Lazović i misle na Euro

Rukometašice Crne Gore odrađuju drugu akciju sa novom selektorkom, sjutra (petak) imaju prvi test meč sa Hrvatskom

2537 pregleda 0 komentar(a)
Idemo sa stavom da će njima biti teže nego nama: Matea Pletikosić, Foto: IHF
Idemo sa stavom da će njima biti teže nego nama: Matea Pletikosić, Foto: IHF

Nakon što su ovog ljeta, poslije 17 velikih takmičenja zaredom, preskočile Olimpijske igre, rukometašice Crne Gore za nešto više od mjesec vraćaju se na najveću pozornicu - sa novom selektorkom i željom da opet budu opasne kao nekad.

“Lavice” ovih dana odrađuju drugu EHF sedmicu pod dirigentskom palicom Suzane Lazović, a mislima su već na Evropskom prvenstvu koje od 28. novembra organizuju Švajarska, Austrija i Mađarska.

- Reprezentacija mi izgleda odlično, pozitivan je osjećaj. Vratile su nam se veoma bitne i igračice i smatram da možemo da budemo prave na Evropskom prvenstvu - poručila je Dijana Mugoša, lijevo krilo Crne Gore.

A, na Euru, u grupi koja će se igrati u Debrecinu, izabranice Suzane Lazović očekuju dueli sa Srbijom, Rumunijom i Češkom.

- Dobile smo jednu od najtežih grupa na Evropskom prvenstvu, ali mislim da bi rivali trebalo da razmišljaju o nama. Trebalo bi da idemo sa stavom da će njima biti puno teže nego nama - jasna je Matea Pletikosić, srednji bek našeg nacionalnog tima.

Sa njom je saglasna i Dijana Mugoša...

- Nije naivna grupa, ali kada smo prave i kada uđemo sa našom energijom koju cijela Crna Gora zna kakva je, rijetko koja ekipa može da nas pobijedi. Optimistična sam, vratilo nam se dosta igračica koje su nam značajne i možemo da ostvarimo dobar rezultat.

Prvi meč od bolnog Ulma

Prvi test pred Evropsko prvenstvo “lavice” će imati sjutra (petak) protiv Hrvatske, ujedno biće to i debi Suzane Lazović, ali i prva utakmica od bolnih kvalifikacija za Olimpijske igre održanih u aprilu u Ulmu.

- Sa uzbuđenjem čekamo tu utakmicu, poslije duže vremena imamo provjeru i to sa novom selektorkom. Za mene je ovo pozitivna promjena, a tokom prethodne sedmice je bilo nekih novih stvari, dok smo neke dobre zadržale - naglasila je Dijana Mugoša.

Dijana Mugoša
Dijana Mugošafoto: IHF

Za razliku od predolimpijskog turnira, Crna Gora će sada biti dosta jača - tu su ponovo Đurđina Jauković, Milena Raičević, Katarina Džaferović...

- To je veoma bitan faktor, a nadam se da ćemo do Evropskog prvenstva sve dostići pravu formu i to pretvoriti u dobar kolektiv - smatra lijevo krilo Crne Gore.

Odbrana

Od kada je Suzana Lazović preuzela pravaka Evrope iz 2012. očekivano se kao zaštitni znak Crne Gore pominje odbrana, nešto u čemu je nova selektorka bila jedna od najboljih na svijetu.

- Trebalo bi da vratimo onu našu staru odbranu, da svima bude teško da igraju protiv nas. Na tome je najveći fokus sa novom selektorkom - nema dilemu Matea Pletikosić.

Test meč sa Hrvatskom biće zatvorenog tima, a odigraće se u gradiću Prelogu.

Bonus video: