Udariće div na diva: Karlović na Del Potra

Div sa Šalate, Ivo Karlović i Div iz Tandila, Huan Martin del Potro, sudariće se prvog dana finala Dejvis kupa između Hrvatske i Argentine
59 pregleda 0 komentar(a)
Ivo Karlović i Huan Martin del Potro, Foto: Reuters
Ivo Karlović i Huan Martin del Potro, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.11.2016. 08:39h

Tačku na tenisku sezonu u kojoj je Novak Đoković vezao sve četiri grend slem titule, pa onda potonuo i omogućio Endiju Mareju da postane 26. broj 1 u istoriji ATP liste, staviće reprezentativci Hrvatske i Argentine, koji će rješavati pitanje osvajača 105. Dejvis kupa. I ko god da podigne „salataru”, jedan igrač će sigurno biti treća najljepša priča sezone...

Vezuje ih nadimak - Div sa Šalate, Ivo Karlović i Div iz Tandila, Huan Martin del Potro. Hrvatski as je 2013. imao virusni meningitis, nakon kojeg je jedva ostao živ, a osvajač US opena iz 2009. je toliko propatio sa povredom zgloba da je pravo čudo da se vratio na teren.

Vezuju ih i podvizi koji su ostvarili ove sezone - Karlović je prigrabio dvije titule i sa 37 i po godina postao najstariji osvajač pehara u ATP turu od 1979, dok je Del Potro u 1. kolu Olimpijskih igara šokirao Đokovića, u Dejvis kupu i Mareja, a na Vimbldonu izbacio i Stanislasa Vavrinku.

Žrijeb je htio da se dva diva sudare prvog dana.

„Biće jako težak meč. On se odlično oporavio, imao je sjajnu godinu, ali i ja sam. Znam da ću imati svoje prilike i nadam se da ću ih iskoristiti. Pripremam intenzivno jaku terapiju, s dosta asova, jer bez njih će pobjeda izmigoljiti”, u svom stiulu je rekao Karlović, koji se zbog povrede Borne Ćorića vratio u reprezentaciju nakon četiri godine.

Hrvati su jedinu „slataru” prigrabili 2005. godine, kada je Karlović bio rezerva Ivanu Ljubičiću i Mariju Ančiću, dok su Argentinci izgubili sva četiri finala koja su igrali.

„Hrvatska je favorit. Birala je podlogu i dvoranu, a ima i snažnu ekipu. Ali, imamo samopouzdanje i vjerujemo da možemo da igramo na visokom nivou”, rekao je Del Potro, koji igra svoje treće finale, nakon poraza od Španije 2008. u Mar del Plati i 2011. u Sevilji.

Finale 105. Dejvis kupa u „Areni Zagreb”, na tvrdoj podlozi, od 14 časova otvaraju Marin Čilić i Federiko Delbonis.

Bonus video: