Danka Kovinić protiv Kukalove u prvom kolu

63 pregleda 0 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Http://www.empireslovakopen.sk
Danka Kovinić, Foto: Http://www.empireslovakopen.sk
Ažurirano: 22.05.2015. 11:58h

Petnaestak dana nakon što je savladala u prvom kolu ITF turnira u slovačkoj Trnavi (koji je i osvojila), Danka Kovinić će se ponovo sresti sa Čehinjom Klarom Kukalovom, ali na mnogo značajnijem "bojnom polju" - u prvom kolu Roland Garosa, odlučio je današnji žrijeb.

Kovinić je u Trnavi slavila sa 6:1, 6:4 i tako se revanširala nekada 20. teniserki svijeta (15. aprila 2013. godine), koja ima četiri titule u karijeri, za poraz u prvom kolu Kremlin kupa u Moskvi, koji je doživjela 15. oktobra 2013. godine (6:4, 6:3).

Uoči duela u prvom kolu, Danka je 87. na WTA listi (najbolji plasman je imala 11. maja, kada je bila 74.), dok je Kukalova trenutno 78. igračica svijeta.

Ako preskoči Kukalovu, Danka će u drugom kolu Rolan Garosa igrati protiv pobjednice duela između Kanađanke Eženi Bušar, šeste kosturašice, i Francuskinje Kristine Mladenović.

Za razliku od prošle godine, Kovinić ove godine nije morala da igra kvalifikacije.

Prošle godine je eliminisana u prvom kolu, od elgijanka Kirsten Flipkens sa 7:6 (8-6), 6:2.

Prije toga je u kvalifikacijama bila bolja od Francuskinje Stefani Fiorec-Gakon, Hrvatice Ane Konjuh i Čehinje Tereze Smitkove.

Serena protiv kvalifikantkinje

Prva nositeljka Amerikanka Serena Vilijams u prvom kolu dočekaće svoju rivalku iz kvalifikacija, dok će aktuelna šampionka Pariza, Ruskinja Marija Šarapova, druga na WTA listi, igrati protiv Estonke, 49. teniserke na WTA listi, Kaje Kanepi.

Najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović, pobjednica Rolan Garosa 2008. godine, u prvom kolu sastaće se sa Jaroslavom Švedovom iz Kazahstana, dok će Jelena Janković igrati protiv rivalke iz kvalifikacija.

Bonus video: