Kako izgleda idealan teniser? Napravili su ga Đoković i Marej

Ko je mentalno najjači, ko ima najbolji servis-volej, ko najbolje riternira...
1709 pregleda 0 komentar(a)
Marej i Đoković, Foto: Beta/AP
Marej i Đoković, Foto: Beta/AP

Novak Đoković i Andi Marej imali su zanimljiv razgovor preko Instagram lajva kroz koji su ljubitelji bijelog sporta iz cijelog svijeta mogli da shvate kako iz perspektive njih dvojice izgleda idealni teniser.

Prvo pitanje je bilo ko je idealan server, a razgovor je tekao ovako:

Đoković: Bio bi to ili Džon Izner ili Nik Kirjos.

Marej: Slažem se sa tobom, a kada bi postojala kombinacija Džonove visine i Nikovog servisa, ja bih to izabrao za idealno. Gledao sam mnogo Nika kada se zagrijava, nevjerovatan je.

Đoković: On se zagrijava? Šalim se, on je nevjerovatan igrač, ogroman talentat.

Marej: Šta misliš o riternu?

Đoković: Izabrao bih tebe. Protiv tebe mi je uvijek bilo najteže da serviram, teže i od Rafe i od Rodžera.

Marej: Baš ti hvala, ja bih izabrao tebe iz istih razloga. Ti ne dopuštaš aseve i ne praviš kikseve. Šta kažeš za forhend?

Đoković: To bi bio „Div iz Tandila” - Del Potro. Fernando Gonsales je imao sjajan forhend, takođe. Ipak bih na kraju birao Del Potra i Rodžera, ali ako moram samo jednog izabrao bih Delpa.

Marej: Za mene je Nadal, nekada je imao kikseve, ali veoma rijetko. Ja bih za bekend uzeo tebe.

Đoković: I ja tebe!

Marej: Ti ne praviš greške u bekendu, uvijek si korak ispred.

Đoković: Ja sam uvijek imao probleme da „probijem” tvoju bekend stranu. Medvedev ima odličan bekend, podsjeća me na tvoj.

Marej: Slažem se, trenirao sam sa njim nekoliko puta. A volej?

Đoković: Rodžer je jedan od najkompletnijih igrača u istoriji sporta. Svi znamo kakva je on veličina. Ipak, mislim da neki ne cijene dovoljno njego osjećaj za to kada treba da odigra servis-volej, naročito protiv nas dvojice koji smo odlični riterneri. On se nije plašio našeg riterna. On zna da ti oduzme vrijeme i bude na mreži toliko brzo.

Marej: To je i moj izbor. Sada dolazi izbor za mentalnu i fizičku spremu.

Đoković: To je Rafa, sigurno, on je imao toliko povreda i uvijek se vraćao i to su bile velike povrede. Nevjerovatno je kako se bori, kakav intenzitet ima, to stvarno može da zastraši protivnika. Kao da ulaziš u arenu sa gladijatorom. Mentalni, ali i fizički džin, to je on. Drugi izbor bi mi bio Rodžer i on je veoma blizu, ali bih birao Rafu.

Marej: Kada bih gledao cijelu karijeru, mislim da je to Rafa, ali si ti ponekad ulazio u taj razgovor. Što se fizičke pripreme tiče, koga bi izabrao?

Đoković: Da ne izaberem opet Rafu, dvoumim se između Dominika Tima i Davida Ferera. Obojica su ratnici. Dao bih malu prednost Fereru jer je duže na turu, a Dominik će još godinama igrati.

Marej: Moj izbor bi bio Monfis u smislu fizičkog potencijala. Ali bih na kraju ipak birao tebe, jer si tokom godina uvijek demonstrirao nevjerovatnu spremnost u najtežim trenucima.

Bonus video: