Zverev: Đoković, Medvedev i ja ćemo osvajati trofeje u narednom periodu, nadam se da će Novak igrati u Melburnu

Zverev bi mogao nakon Australijan opena da postane svjetski broj jedan, ako Đoković propusti turnir, a on završi kao pobjednik

11076 pregleda 3 komentar(a)
Zverev, Foto: Reuters
Zverev, Foto: Reuters

Njemački teniser Aleksandar Zvezev smatra da će najveći broj trofeja sljedeće sezone osvojiti Novak Đoković, Danil Medvedev i on, izjavio je danas za Eurosport.

"Mislim da će sljedeća godina biti slična kao posljednjih šest mjeseci. Ranije se uvijek pričalo o Federeru, Nadalu i Đokoviću, ali sada smo velike titule osvoljili Đoković, Medvedev i ja. Ne očekujem da će sljedeće godine biti drugačije", izjavio je Zverev.

Treći teniser svijeta smatra da je dosta zreliji i da se to vidi u njegovoj igri.

"Postao sam mnogo smireniji. Nemam više 18 ili 19 godina, zreliji sam. Shvatio sam da moram da budem miran u važnim situacijama. Sve to je dosta doprinijelo mojim dobrim igrama ove sezone", rekao je on.

Teoretski, Zverev bi mogao nakon Australijan opena da postane svjetski broj jedan, ako Đoković propusti turnir, a on završi kao pobjednik.

"Situacija sa Novakom i Australijan openom i dalje je pod znakom pitanja. Naravno, apsolutno se nadam se da će mu dozvoliti da igra. Postoji hiljadu matematičkih računica kako bih mogao da stignem do broja jedan, ali sve je to u domenu šta bi bilo kad bi bilo", izjavio je Njemac.

Australijan open na programu je od 17. januara.

Bonus video: